Tim Cook haalde Bob Mansfield over na conflicten over aanstelling Riccio

Apple

In juni van dit jaar kondigde Apple aan dat Bob Mansfield, Senior Vice President of Hardware Engineering, het bedrijf later dit jaar zou gaan verlaten. Een enorme aderlating voor Apple, aangezien de hardware inkomsten van het bedrijf verreweg het belangrijkst zijn. Hoewel niet elke Apple fan van Bob Mansfield zou hebben gehoord, was en is hij toch de man die toezicht houdt op de ontwikkeling van de iPad, iPhone en de Mac.

Het was dan ook opmerkelijk om te zien wat er met de plannen van Mansfield gebeurde na de aankondiging in juni. Want in augustus maakt het bedrijf bekend dat Mansfield bij het bedrijf betrokken zal blijven, en zal gaan werken aan toekomstige projecten.

Volgens een rapport van Bloomberg’s BusinessWeek waren het de Apple medewerkers die Tim Cook duidelijk hebben gemaakt dat het bedrijf nog niet zonder Mansfield kan. Intern zou de gedachte zijn geweest dat Dan Riccio, de vervanger van Mansfield, nog niet klaar zou zijn voor deze verantwoordelijkheid en druk. “Verschillende ingenieurs van het team van Mansfield zouden bij Cook hebben geklaagd dat ze liever niet rapporteren aan Riccio”, zo weet BusinessWeek te melden.

Nadat Apple CEO Tim Cook een aantal gesprekken heeft gevoerd met deze verontruste Apple ingenieurs, besloot hij om te proberen om Mansfield over te halen met een contract voor $2 miljoen per maand zodat hij de hardware divisie zou kunnen blijven adviseren. Iets wat hem schijnbaar is gelukt, zo zie je maar dat er met geld een hoop mogelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*