Tikkie maakt geld overmaken naar vrienden kinderlijk eenvoudig

Apple

Het delen van een rekening kan soms een hoop gedoe zijn wanneer je een weekendje of avondje weg bent geweest met je vrienden, want niemand heeft vaak zin om achter zijn eigen geld aan te moeten gaan. De Nederlandse bank ABN Amro wil deze problemen oplossen met de gratis Tikkie-app en wat hulp van WhatsApp. Het grote voordeel van deze dienst in vergelijking met andere soortgelijke apps? Bij Tikkie maakt het niet uit van welke bank je gebruik maakt.

Tikkie

ABN Amro volgt daarmee het voorbeeld van de Rabobank en ING, die eerder al de apps GRPPY en Twyp introduceerden. Volgens de ABN Amro maakt Tikkie het mogelijk om op een laagdrempelige manier het geld van je vrienden, collega’s of andere personen terug te vragen. In de Tikkie-app vul je de gegevens in van de personen waarvan je nog geld krijgt en je eigen IBAN-nummer, bepaal het bedrag en stuur vervolgens een link naar het betaalvenster. Via iDeal kan het geld worden overgemaakt en in de app is te zien welke personen het bedrag hebben betaald.

In tegenstelling tot andere vergelijkbare apps is het met de Tikkie-app niet vereist dat je via ABN Amro bankiert. Het geld kan via iDeal met elke Nederlandse bank worden overgemaakt. Daarnaast is het mogelijk om de link naar Tikkie te delen met andere communicatiediensten, want de link kan in WhatsApp worden gekopieerd en gedeeld met andere diensten en apps.

Tikkie is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*