Scott Forstall (iOS) en John Browett (Retail) verlaten Apple, grote herstructurering

Apple

Apple heeft zojuist in een persbericht een grote herstructurering aangekondigd die gevoeld zal worden door het gehele uitvoerende team. Het bericht kan worden zien als een grote schok, één van de meest opmerkelijke verandering is het onmiddellijke vertrek van retail chief, John Browett en in 2013 zal hoofd van iOS ontwikkeling Scott Forstall ook het bedrijf verlaten.

Het is vooral opmerkelijk om te zien dat Browett Apple nu al moet gaan verlaten, de voormalige CEO van de Britse Dixons retail afdeling, werd eerder dit jaar door Apple aangesteld als hoofd van retail. Onduidelijk is op dit moment wat de redenen zijn dat Browett het bedrijf gaat verlaten, maar het heeft er veel van weg dat hij simpelweg niet goed bij het Apple paste, zijn achtergrond bij Dixons werd door velen ook als een groot minpunt gezien, vanwege de matige shop ervaring.

Apple zou op dit moment op zoek zijn naar de vervanger van Browett, maar het lijkt erop dat de rol van Forstall zal worden overgenomen door de andere executives van het bedrijf. Het hoofd van design Jony Ive zal nu de Human Interface groep gaan leiden, Eddy Cue zal verantwoordelijk zijn voor Siri, iTunes, App Store, iCloud en Apple Maps, en Craig Federighi zal het iOS en OS X naar elkaar toe moeten laten groeien. Bob Mansfield, die eerder dit jaar nog zou gaan vertrekken bij Apple, zal nu een groep leiden die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van chips. Het is een interessant punt gezien de interesse van Apple in de ontwikkeling van hun eigen chips.

Het vertrek van Forstall is zonder twijfel de grootste veranderingen van de afgelopen jaren. In 1997 kwam Forstall over van NeXT, een bedrijf dat op dat moment in handen was van voormalig Apple CEO Steve Jobs. Voor velen was hij de gedroomde opvolger van Jobs, zowel voor als na de dood van de Apple oprichter. Op dit moment is het onduidelijk of dit een gedwongen vertrek is, mogelijk wordt Forstall verantwoordelijk gehouden voor de problemen met Apple Maps, maar een andere mogelijkheid is dat Forstall zelf het bedrijf zal verlaten, omdat hij geen verdere doorgroei mogelijkheden ziet bij het bedrijf.

De veranderingen komen als een grote schok en het is iets wat velen waarschijnlijk niet aan hebben zien komen. Het meest opmerkelijke nieuws is het vertrek van Forstall, en het combineren van het iOS en OS X team, een teken dat beide besturingssystemen steeds meer naar elkaar toe gaan groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*