Scenarioschrijver Steve Jobs film nog steeds op zoek naar een verhaal

Apple

De schrijver van het script voor Sony’s biopic over Apple’s medeoprichter en voormalig CEO zegt dat hij gelooft dat hij het juiste verhaal zal gaan vinden voor de film, die deels gebaseerd is op de biografie van Steve Jobs, geschreven door Walter Isaacson. Aaron Sorkin hoopt in ieder geval het ingewikkelde en vaak donkere level te tonen dat Jobs heeft geleid.

“Er moet natuurlijk een verhaal in de film zitten, nu is het mijn taak om dat verhaal te vinden”.

Sorkin, die overigens al een Oscar heeft geworden voor het scenario dat hij heeft geschreven voor de film The Social Network, is momenteel druk bezig om een film te maken over de biografie van Walter Isaacson.

In een interview met entertainment site Vulture zei Sorkin het volgende:

“Op dit moment weet ik nog niet wat voor zo’n soort scenario ga schrijven. Steve leidde in ieder geval een ingewikkeld level, met dramatische en geweldige resultaten. Hoe gebrekkig hij in sommige dingen misschien ook is geweest, het is wel één van de redenen dat iedereen van de dingen houdt die hij en zijn bedrijf heeft ontwikkeld.” […]

“Steve Jobs was een uitvinder als Thomas Edison, een uitvinder die ook dingen ontwikkelde die de mensen graag zagen. Als je alle momenten van het leven van Steve Jobs naast elkaar gaat leggen, dan moet er ergens een verhaal zijn. Het is nu mijn taak om dat verhaal te vinden.”

Sorkin verscheen eerder deze maand al ten tonele tijdens het evenement van AllThingsD (D10), waarin hij vertelde al bezig te zijn met de biografie van Steve Jobs. De schrijver liet in ieder geval wel duidelijk weten dat het mogelijk is dat de film zal afwijken van de biografie wanneer het zijn verhaal te goede zal komen. Zonder dat het een onrealistische blik gaat worden op het leven van Jobs.

Sony is overigens niet de enige producent die momenteel bezig is met een film van Steve Jobs. Er komt namelijk dit jaar een film met Ashton Kutcher, die de rol speelt van Steve Jobs. De hoofdrolspeler Two and a Half Men werd onlangs nog gespot met Steve Jobs ‘turtleneck’ en zijn bekende blauwe jeans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*