Samsung stopt met levering van LCD panelen aan Apple

Apple

Samsung Display heeft vandaag bekend gemaakt dat het contract met Apple zal worden beëindigd en dat het bedrijf uit Cupertino niet langer LCD panelen zal afnemen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het nieuws komt kort na het bericht dat de relatie tussen de twee verder is verslechterd, hoewel beide concurrenten van elkaar zijn, gebruikte Apple wel veel van de onderdelen die door Samsung werden geproduceerd.

Het bedrijf zegt dat de zakelijke relatie met Apple volledig zal stoppen, omdat het Amerikaanse bedrijf in ogen van Samsung niet langer genoeg geld op genereerd. Apple die lange tijd afhankelijk was van de onderdelen van Samsung is in de afgelopen maanden begonnen met het verminderen van orders, het bedrijf lijkt ervoor hebben gekozen om meerdere fabrikanten te benaderen, zodat men niet langer afhankelijk is van één fabrikant.

Een anonieme Samsung bestuurder zei het volgende over de zakelijke relatie met Apple: “We zullen niet langer LCD panelen leveren aan Apple met grote kortingen. Samsung levert op dit moment al minder onderdelen aan Apple en volgend jaar zullen we volledig stoppen met het leveren van panelen aan het bedrijf.”

Volgens verschillende bronnen waarmee The Korea Times sprak heeft de Samsung afdeling die mobiele telefoons maakt en Amazon het aantal orders voor schermen die worden gebruikt in tablets en smartphones verhoogd, deze orders zouden het verlies van Apple op moeten kunnen vangen. In de afgelopen zes maanden leverde Samsung Display maar liefst 15 miljoen LCD schermen aan Apple, gevolgd door LG Display met 12,5 miljoen en Sharp met 2,8 miljoen.

In het derde kwartaal van dit jaar leverde Samsung echter slechts drie miljoen LCD panelen en de verwachting van onderzoeksbureau DisplaySearch is dat dit aantal zal zakken naar slechts 1,5 miljoen in het vierde kwartaal van dit jaar. Dit betekent ook dat Samsung Display geen panelen zal gaan leveren voor de iPad Mini die aankomende woensdag zal worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*