Samsung investeert 3 tot 4 miljard dollar in “Apple” chipfabriek

Apple

Samsung en Apple zijn momenteel in een juridische strijd verwikkeld, maar dit betekent niet dat de bedrijven niet langer met elkaar samenwerken. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk altijd nog verantwoordelijk voor de productie van de Apple A5-chip, die gebruikt wordt voor de iPad 2, iPad 3, Apple TV en de nieuwe iPad. Het deel van de fabriek waar deze Appe chips worden gemaakt gaat worden vernieuwd, zodat er nog meer chips voor Apple producten kunnen worden geproduceerd.

Samsung is namelijk van plan om 3 tot 4 miljard dollar te steken in de fabriek waar de chips worden gemaakt. Het bedrijf is één van werelds grootste chipfabrikanten en gaat nu de fabriek in Austin, Texas renoveren zodat er meer chips kunnen worden gemaakt voor de verschillende producten.

Het bedrijf gebruikt de fabriek al Texas al tijden om een deel van de Apple chip te produceren. Zou Samsung mogelijk de fabriek uitbreiden voor de toekomstige Apple chips? Of is de uitbereiding bedoeld om meer van de huidige A5-chips te maken?

Volgens een lokale krant heeft Samsung in de afgelopen maand een gedeelte van de Austin fabriek gesloten waar normaal gesproken geheugen chips worden gemaakt. In de komende zes maanden zal het bedrijf de verouderde apparatuur gaan vervangen met nieuwe apparatuur dat beter geschikt is voor het maken van geavanceerde chips voor smartphones en andere mobiele apparaten.

De werkzaamheden zullen in de tweede helft van 2013 moeten zijn voltooid, en de gehele productie van de fabriek zal zich dan focusen op het maken systeem chips voor smartphones en andere “slimme” mobiele apparaten.

Apple is Samsung’s grootste klant als het gaat om mobiele chips voor de iPhone, Apple TV, iPod Touch en de iPad, en ook de grootste koper van chips in de hele wereld, volgens een laatste schatting koopt het bedrijf van 1 van elke 10 chips die er wereldwijd worden verkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*