Pinterest-concurrent The Fancy voert overnamegesprekken met Apple

Apple

Apple zou momenteel in gesprek zijn om de sociale e-commerce website The Fancy over te nemen, dit zouden diverse bronnen binnen Apple aan Business Insider hebben bevestigd.

De website heeft momenteel de steun van de medeoprichters van Facebook en Twitter, en wordt als de concurrent van Pinterest gezien, gebruikers kunnen op de website afbeeldingen en video’s delen van de dingen die zij interessant vinden. Het doel van de overname is waarschijnlijk dat Apple de 400 miljoen opgeslagen creditcards van de iTunes Store voor meer dingen dan alleen apps, video’s en muziek wil gaan gebruiken.

De huidige CEO van Apple, Tim Cook, is normaal gesproken niet te vinden op de grootste sociale netwerken, maar na een ontmoeting met de medeoprichter en CEO van The Fancy, Joe Einhorn, besloot Cook ook een account op de website te maken.

Het is ook een markt die momenteel ontzettend populair is, zo was de groei van Pinterest op zijn minst opmerkelijk te noemen, in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbelde de website het aantal unieke bezoekers per dag tot maar liefst 4 miljoen. The Fancy is een veel kleinere website dan Pinterest, maar dat is geen probleem, de website probeert gebruikers namelijk producten te laten kopen, met elke transactie zal de website zo’n 10% zelf incasseren.

De waarde van The Fancy wordt momenteel op zo’n 100 miljoen dollar geschat, in het afgelopen jaar haalde het bedrijf zo’n 10 miljoen dollar op bij investeerders. Twitter medeoprichter Jack Dorsey en Facebook medeoprichter Chris Hughes zitten momenteel beide in het Raad van Bestuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*