Nokia verliest opnieuw marktaandeel aan Apple en Samsung

Apple

Nokia heeft vandaag een iets klein verlies in het tweede kwartaal aangekondigd dan was verwacht door beleggers, ondanks dat het opnieuw marktaandeel verloor aan Apple en Samsung.

De Nokia aandelen, die overigens zo’n 80% aan waarde hebben verloren sinds februari 2011 toen het bedrijf haar eigen mobiele besturingssysteem liet vallen om zich volledig te richten op Windows Phone, stegen met zo’n 10 procent na het presenteren van de resultaten.

Het Finse bedrijf rapporteerde een verlies van 8 eurocent per aandeel, een meevaller in vergelijking met de prognose van 9 eurocent. Na een aantal jaren van slecht nieuws, lijken deze resultaten toch weer een sprankje hoop te geven voor het bedrijf.

Eerder dit jaar werd al bekend dat 1 op de 5 banen bij Nokia gaat verdwijnen om kosten te besparen. Het ooit zo dominante bedrijf lijkt het gevecht met Apple en Samsung momenteel nog niet te kunnen winnen, dit terwijl er in deze markt het meeste geld is te verdienen.

De Windows Lumia smartphone waarop hoog werd ingezet door het bedrijf presteert tot op heden teleurstellend, de meeste consumenten blijven kiezen voor de iPhone of smartphones met het Android besturingssysteem.

Nokia verkocht in het tweede kwartaal 4 miljoen Windows smartphones, een verdubbeling van het eerste kwartaal, maar nog steeds een fractie van de 30 miljoen iPhones en 50 miljoen Samsung smartphones die er worden verkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*