Nieuw “lek” laat laat zien dat je Apple geruchten nooit te serieus moet nemen

Apple

Tegenwoordig is het op het web beter om geruchten en lekken nooit te vertrouwen. Wanneer informatie niet uit één van de officiele kanalen komt, dan is het in mijn ogen beter om te veronderstellen dat het nep is. De meeste lekken en geruchten zijn vaak onscherpe foto’s en komen van bronnen die zogenaamd goed geinformeerd zouden zijn bij Apple, iets wat in deze video maar eens wordt bevestigd hoe makkelijk het is om onjuiste informatie te verspreiden via het web, ondanks dat het dit keer behoorlijk professioneel is gedaan.

Het verhaal zou zijn dat Apple per ongeluk een adapter in de Apple Store zou hebben geplaatst, dit zou de adapter moeten zijn voor de verwachte 19-pins dock-connector van de nieuwe iPhone, compleet met afbeeldingen en een lijst met apparaten die worden ondersteunt. De lijst “bevestigd” niet alleen een nieuwe iPhone, iPod Touch en iPod Nano, maar ook een iPad Mini met een 8-inch scherm. Het is ook altijd opmerkelijk te zien dat één iemand toevallig het product op de Apple website heeft gevonden en hiervan een video gemaakt, om de suggestie te wekken dat Apple ontmiddelijk het product uit de App Store heeft verwijderd.

Het werkelijk verhaal ligt anders, volgens verschillende berichten op het internet zou het een student zijn geweest die de App Store zou hebben nagemaakt voor een schoolproject, ook zou de student in het verleden meerdere nep-berichten hebben verspreid. De video is behoorlijk professioneel gemaakt, toch zijn er wel een aantal fouten gemaakt, welke direct zichtbaar zijn wanneer we de video vergelijken met de echte online Apple Store. In de cache-bestanden van Google is ook nergens een vergelijkbaar product voorbij gekomen, ook is de kleur van de Apple Store anders en ook komt de prijs niet overeen met andere soortgelijke Apple producten.

Wanneer je deze fouten niet opmerkt, is het moeilijk te ontkennen dat de video overtuigend is. Het is opnieuw een goede les dat je maar beter niet alles kan geloven wat er op het web wordt geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*