Microsoft’s Steve Ballmer: “Apple’s iPad is onbruikbaar”

Apple

Microsoft’s CEO Steve Ballmer staat er om bekend om niet zijn mond te kunnen houden over de concurrentie, dit weekend was het niet anders, want Ballmer vertelt aan iedereen die wil luisteren dat mensen daadwerkelijk de Surface boven de iPad verkiezen, ondanks het feit dat de Microsoft tablet slechts een aantal dagen op de markt is. In een gesprek met het Amerikaanse CNBC zei Ballmer het volgende:

“Je kan alle producten van de concurrenten naast elkaar leggen, en je zal zien dat er geen 1 product is die je daadwerkelijk kan gebruiken. Niet die van Apple. Niet die van Google. Niet die Amazon. Geen enkel product kan zowel werken als een tablet of PC. Op geen enkel prijsniveau.”

We vragen ons persoonlijk af of Ballmer de laatste tijd teveel heeft rondgehangen in een coffee shop in Amsterdam, want hoewel de Surface zeker een mooie tablet is, en de gebruikersinterface van Windows RT vernieuwend is te noemen, moeten we wel opmerken dat het bedrijf van Ballmer zich slechts een paar dagen bevindt op de tablet market. Het is daarom vreemd om te zien hoe Ballmer claimt dat de concurrentie nog steeds geen product heeft uitgebracht die normaal gebruikt kan worden. Mogelijk is de Microsoft CEO in de afgelopen jaren te druk geweest met de ontwikkeling van het besturingssysteem en heeft daardoor de concurrentie uit het oog verloren.

De cijfers spreken in ieder geval voor zich, in het afgelopen groeide de verkoopcijfers van de iPad met 26 procent, en boekte Apple in het afgelopen kwartaal een winst van $8,2 miljard. Als het marktaandeel kan worden gezien als een indicatie, dan is de iPad precies wat consumenten willen op dit moment.

Het zal in de aankomende periode waarschijnlijk bij veel praatjes blijven, want hoeveel CEO’s hebben we niet voorbij zien komen met een nieuwe “iPad Killer”? Tot op heden lijkt Apple het alleen lastig te hebben met de goedkopere Android tablets, maar lijken tablets die op hetzelfde niveau zijn geprijsd, bij voorbaat kansloos.

Begrijp me niet verkeerd, de Surface en Windows RT zijn zeker de interessantste producten op de markt die niet door Apple zijn gemaakt, maar we zullen moeten afwachten of de tablet markt in de nabije toekomst zal gaan veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*