Legendarische iPhone-hacker Comex verlaat Apple

Apple iOS

Apple’s experiment om iOS hackers aan te nemen om hun producten te beschermen is gefaald. Vandaag kondigde de legendarische iPhone hacker Comex aan dat zijn werk er bij Apple op zit. Hij plaatste het volgende bericht op zijn Twitter account: “Er is geen reden om het voor me te houden. Sinds vorige week, na ongeveer een jaar, werk ik niet langer bij Apple.”

“Waarom vraag je je af” zegt hij in een tweet. “Omdat ik vergat om een email te antwoorden.” Forbes sprak later met de hacker die naar de naam Nicholas Allegra luistert over zijn vertrek bij Apple. In een kort gesprek legde Comex uit dat hij was vergeten om op een email te reageren waarin het bedrijf hem vroeg om te blijven werken als een externe stagiair. Bij Apple wordt een aanbod serieus genomen en Allegra leerde al snel dat het bedrijf uit Cupertino het aanbod had ingetrokken. “Ik ben er niet gelukkig mee, maar het leek erop dat ik er toch niks meer aan kon doen. Dus het is wat het is.”

Allegra laat in het gesprek weten dat zijn vertrek bij Apple een stuk gecompliceerder ligt dan alleen een vergeten email, echter zou het niet een slecht einde zijn geweest, maar meer wou de hacker er niet over kwijt. Hij wilde ook niet zeggen waaraan hij heeft gewerkt in het afgelopen jaar, alleen dat het werk in Cupertino hem erg goed beviel.

De hacker is in de iOS community vooral populair geworden door het ontwikkeling van tools die jailbreaks voor de iPhone en iPad mogelijk maakten, zoals de websites Jailbreakme 2 en Jailbreakme 3. Het mooie van de oplossingen van Comex was vooral dat er voor deze jailbreaks geen computer aan te pas kwam, gebruikers hoefden slechts een website te bezoeken om hun toestel te jailbreaken. Volgens verschillende experts was Comex een van de beste hackers in de community, en liep die jaren voor op de overige hackers.

Voor iedereen die verwacht dat Comex direct weer bezig gaat met het creëren van iOS jailbreaks is er slecht nieuws, want Allegra laat in het interview weten dat iOS momenteel niet erg hoog staat op zijn prioriteitenlijst. Het lijkt er dus op dat we ook dit jaar afhankelijk zullen zijn van de groep die vorig jaar ook de iOS 5.0 en iOS 5.1 jailbreak uitbracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*