HTC mag Google-patenten niet gebruiken in rechtszaak tegen Apple

Apple

De Taiwanese smartphone en tablet fabrikant HTC heeft gisteren laten weten dat het de rechtszaak tegen Apple gaat doorzetten, ondanks het feit dat de United States International Trade Commission (USITC) eerder heeft laten weten dat het niet de patenten van Google mag gebruiken.

Op woensdag bepaalde de USITC dat het niet de rechtszaak tussen HTC en Apple gaat herzien, ook mag HTC de vijf patenten die het heeft gekocht van Google niet gebruiken.

In een reactie liet HTC het volgende weten:

“We zijn teleurgesteld in het besluit en zullen bekijken welke opties nog beschikbaar zijn.

Wij zullen onze intellectuele eigendom agressief beschermen, en stappen nemen tegen degenen die hier inbreuk op maken. Later dit jaar hopen we onze zaak voor de rechtbank te presenteren.”

In de nieuwe claim van HTC is te zien dat vijf van de negen patenten zijn gekocht van Google, deze waren origineel afkomstig van Palm, Motorola en Openwave System, en zijn in het afgelopen jaar geregistreerd door Google.

De claim is door de USITC al in juni van dit jaar verworpen, volgens de commissie heeft HTC niet het recht om deze patenten te gebruiken in de zaak tegen Apple, omdat het een “rent-a-patent” model betreft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*