Hotel en reis vergelijker laat duurdere hotels zien aan Mac gebruikers

Apple

De hotel en reis vergelijker Orbitz is begonnen met het aanbieden van duurdere hotels voor gebruikers die op een Mac werken, volgens het bedrijf heeft onderzoek uitgewezen dat Mac-gebruikers luxere kamers prefereren.

Orbitz maakt wel duidelijk dat het niet verschillende prijzen rekent voor dezelfde kamer, maar dat het sneller duurdere hotels toont aan Mac gebruikers in vergelijking met PC gebruikers. Mac gebruikers van Orbitz kunnen natuurlijk altijd nog de prijs op dezelfde manier sorteren als Windows gebruikers, ze zullen dan precies dezelfde aanbiedingen zien ongeacht welk besturingssysteem ze gebruiken.

Volgens een onderzoek van Orbitz besteden Mac gebruikers zo’n 20 tot 30 dollar meer per nacht in vergelijking met Windows gebruikers, een behoorlijk verschil gezien het feit dat een gemiddelde nachtelijk boeking ongeveer $100 is. Mac gebruikers hebben een voorkeur voor vier of vijf sterren hotels, zo kiezen zij 40% sneller voor een soortgelijk hotel dan PC gebruikers. Wanneer PC en Mac gebruikers in hetzelfde hotel zitten, dan is het vaak de Mac gebruiker die in een duurdere kamer zit.

Volgens de WSJ is het gemiddelde inkomen van een huishouden waar een Mac aanwezig is $95.560, terwijl PC gebruikers blijven steken op $74.452. De krant weet ook nog te melden dat sommige ‘high-class’ hotels een groot verschil zien tussen het aantal boekingen van Mac en PC gebruikers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*