Google laat aan Apple zien dat apparaten niet in China hoeven te worden gemaakt

Apple

Apple is in de afgelopen maanden hevig bekritiseerd vanwege de arbeidsomstandigheden in de Foxconn productie fabrieken en vanwege het feit dat de producten niet worden gemaakt in de Verenigde Staten, het land waar het design en de software wordt gemaakt. Volgens het bedrijf is het simpelweg nog niet mogelijk om producten in de VS te maken vanwege de hoge kosten en de productie faciliteiten. Een beter antwoord zou zijn geweest dat de winstmarges simpelweg te klein worden. Google laat nu namelijk zien dat het wel degelijk mogelijk is om high-end technologische producten in westerse landen te maken, de Nexus Q is namelijk ontworpen en gemaakt in de Verenigde Staten.

Er zijn een aantal redenen waarom Apple kiest voor fabrieken in China en andere Aziatische landen, niet alleen zijn de werknemers goedkoper, overzeese fabrieken bieden simpelweg meer flexibiliteit en industriële vaardigheden. Er is zelfs een rapport dat beweerd dat Apple de iPad in China laat maken zodat het toegang krijgt tot zeldzame materialen.

Op het moment dat Barack Obama in februari 2011 aan voormalig Apple CEO Steve Jobs vroeg waarom de iPhone niet in de Verenigde Staten werd gemaakt antwoorde Jobs dat dit banen zijn die niet meer gaan terugkomen. Volgens Jobs is het niveau van de fabrikanten en werknemers een stuk lager in vergelijking met de Chinese markt.

Google’s Andy Rubin zegt dat de keuze voor de VS een bewuste is geweest om te testen of het mogelijk is winstgevende producten te maken in de VS. Een keuze die door veel andere fabrikanten zorgvuldig gaat worden geanalyseerd, is het mogelijk of gaan de kosten teveel stijgen en daalt de kwaliteit van het product?

Gezien de prijs van de Nexus Q in vergelijking met andere vergelijkbare producten kan het weleens een moeilijk verhaal gaan worden, mocht het zo zijn dan is de kans klein dat andere bedrijven gaan volgen in de komende jaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*