Google haalt alle Motorola producten met Android in Duitsland van de markt

Apple

Google nam eerder dit jaar Motorola Mobility over, om hun eigen producten te beschermen met de patenten van het bedrijf, maar Motorola heeft nu alle tablets en smartphones in Duitsland van de markt gehaald. De reden hiervoor zou zijn dat Apple eerder dit jaar al een juridische zaak tegen de fabrikant won. Het is in ieder geval een gigantisch klap voor Google, aangezien de zoek gigant eerder dit jaar nog 12,5 miljard dollar betaalde voor de overname, om meer dan 17 duizend technologie patenten in handen te krijgen. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar was het overigens al duidelijk dat het al niet goed ging met het dochterbedrijf, het rapporteerde maar liefst een verlies van 223 miljoen dollar.

Volgens Motorola zelf zijn de problemen een stuk kleiner dan momenteel gesuggereerd wordt door de pers, zo zou het bedrijf minder mobiele apparaten willen gaan verkopen, en worden de goedkopere tablets en smartphones daarom momenteel van de markt gehaald in Europa en Duitsland. Toch lijkt dit niet de gehele waarheid te zijn. Vorige maand won Apple namelijk een patent-zaak in Duitsland dat ervoor zou kunnen zorgen dat alle Motorola toestellen met Android verboden zouden kunnen worden in het land. Het bedrijf zou dan ook eerst softwarematige aanpassingen moeten maken, voordat de tablets en smartphones weer mogen worden verkocht.

Door de iPhone 5 lancering is de juridische strijd in de afgelopen weken wat meer uit de media gebleven, maar Google maakte vorige maand ook al een verrassende beslissing. Het bedrijf besloot namelijk de klacht tegen Apple bij het ITC te laten vallen. Verder staat het bedrijf ook nog onder toezicht van de Amerikaanse regering, omdat men bang zou zijn dat de patenten van Motorola misbruikt zouden worden in de strijd tegen Apple en andere fabrikanten.

Dat het momenteel niet goed gaat met Motorola is in ieder geval duidelijk. In augustus van dit jaar ontsloeg Google al 4000 Motorola medewerkers, bijna één vijfde van alle werknemers, en goed voor een ontslagvergoeding van $300 miljoen. Maar de reorganisatie door Google is nog lang niet klaar, want het bedrijf investeerde nog eens 40 miljoen dollar om verschillende faciliteiten te sluiten en om producten uit verliesgevende markten te halen.

In de afgelopen maand probeerde het de zaken wel om te draaien met een aantal nieuwe Android smartphones, waaronder de Droid Razr HD, Droid Razr Maxx HD en de Droid Razr M. De Droid Razr HD is het nieuwe toptoestel met een 1,5GHz dual-core processor en 1GB aan RAM, een gigantisch 4,7-inch Super AMOLED HD scherm en een 8-megapixel camera. Tot op heden lijkt de telefoon in Amerika geen groot succes te zijn.

Spotjes als deze zijn dan in deze tijd momenteel ook niet het verstandigst..


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren