Gesprek tussen CEO’s van Apple en Samsung leidt niet tot oplossing

Apple

Het einde in de patent-zaak tussen Apple en Samsung lijkt te naderen, de getuigen zijn gehoord en de zaak zal later deze week worden overgedragen aan de jury. Vorige week vroeg rechter Lucky Koh aan de juridische afdeling van zowel Apple als Samsung of beide bedrijven nogmaals in gesprek met elkaar konden gaan om hun geschillen op te lossen.

Volgens Samsung advocaat Kevin Johnson hebben de twee CEO’s al met elkaar gesproken, maar zoals we al hadden verwacht is er niks uit het gesprek gekomen. De onderhandelingen tussen de twee bedrijven zijn mislukt. Het ziet er naar uit dat de jury binnenkort gaat moeten beslissen over de uitkomst van de zaak.

De CEO’s van beide bedrijven spraken eerder dit jaar ook al eens met elkaar, ook zonder resultaat, het is duidelijk dat beide bedrijven niet van plan zijn om in te binden. Het is een risicovolle-beslissing voor beide partijen, wanneer de zaak eenmaal in de handen van de jury ligt zal er niks meer aan te doen zijn. Niemand zal weten hoe de groep burgers zal gaan beslissen over de zaak.

Het is niet voor niets geweest dat rechter Koh meerdere keren erop aan heeft gedrongen dat de gevolgen groot kunnen zijn en dat het voor de jury een erg lastige keus kan gaan worden. Dit was ook de reden waarom Koh graag zou hebben gezien dat beide partijen er met elkaar uit zou kunnen komen.

Vandaag zullen beide partijen hun sluitende argumenten uitspreken, morgen zal het de beurt zijn aan de jury en daarna zal het niet meer te lang duren totdat we de beslissing horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*