Het overzicht van het Apple persevenement van 23 oktober (2012)

Apple iOS OS X

Het persevenement van Apple dat gisteren plaats vond in het California Theatre in San Jose was gisteren vol gestopt met aankondigingen van nieuwe producten. Was je gisteren aan werk of ben je het evenement volledig vergeten dan proberen we je met dit overzicht helemaal weer op de hoogte te brengen van de nieuwste producten die op zeer korte termijn beschikbaar zullen zijn in de Apple Store.

De presentatie werd zoals gewoonlijk gestart door Apple CEO Tim Cook die op het podium sprak over zijn expertise: statistieken. De gepresenteerde statistieken waren indrukwekkend te noemen, volgens Apple zijn er al meer dan 200 miljoen iDevices die de stap naar iOS 6 gemaakt, en worden er op dit moment 28.000 iMessage berichten per seconde verstuurd.


Nadat Cook nog kort sprak over iBooks 3.0, begon het interessante gedeelte met de vernieuwde Mac’s. Apple’s hoofd van marketing Phil Schiller toonde als eerste de lang verwachte 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm. Het kleinere 13-inch Retina model heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels, iets lager dan het scherm van het 15-inch Retina model. Verder maakt het 13-inch model gebruik van een Intel HD 4000 grafische chip en kan er worden gekozen uit een dual-core Intel i5 of i7. De goedkoopste configuratie is voor $$$$ te verkrijgen in de Apple Store. Meer informatie over het 13-inch model is hier te lezen.

Het volgende geüpdatete model was de nieuwe, snellere en dunnere iMac. De nieuwe iMac is zonder twijfel de dunste all-in-one computer die Apple ooit heeft ontwikkeld, aan de randen van het scherm is het slechts 5mm dik, en loopt het scherm van rand tot rand. Net zoals bij de voorgaande generaties is de iMac er in twee smaken: het 21,5-inch model met een resolutie van 1920 x 1080 en het 27-inch model met een resolutie van 2560 x 1440. De optische drive is helaas verdwenen, al kan er voor €99 wel een losse SuperDrive worden aanschaft. Op de achterkant zijn nu ook vier USB 3.0 poorten te vinden.

Op het gebied van hardware is er ook het één en ander veranderd. Achter het scherm kan er nu worden gekozen uit een Intel Core i5 of Core i7 processor en kan er gekozen worden uit de zogeheten Fusion drive, wat een combinatie is tussen een SSD en een normale harde schijf. Voor meer informatie verwijzen we je door naar het volledig artikel.

Daarnaast onthulde Apple ook nog een nieuwe Mac Mini. Deze goedkoopste desktop computer van Apple is nu ook uitgerust met de nieuwe Ivy Bridge processoren van Intel. Het ontwerp van de desktop computer is niet veranderd en ziet er daardoor identiek uit aan de versie die door Apple in 2010 en 2011 werd uitgebracht. De nieuwe Mac Mini is te verkrijgen in twee standaard configuraties en een server uitvoering, ook is het voor het eerst dat de Mac Mini’s kunnen worden geconfigureerd met een quad-core processor.

Dat was het op het gebied van de Mac’s, wat in onze ogen de sterkste line-up is die Apple ooit heeft gepresenteerd. Maar genoeg over de Mac, want Apple sprak ook nog uitvoerig over de twee nieuwe iPad’s.

De aankondiging van de iPad Mini kwam natuurlijk niet als een verassing, in de afgelopen maanden hebben we er tientallen keren over geschreven, en de gelekte specificaties bleken ook in overeenstemming te zijn met de geruchten van de verschillende bronnen. De iPad Mini heeft een 7,9-inch IPS-scherm met een resolutie van 1024 x 768 en heeft voor de rest dezelfde specificaties als de iPad 2. Echter is de iPad Mini met een gewicht van slechts $$$$ een stuk lichter dan de iPad 2 en de vierde-generatie iPad. Het model met alleen Wi-Fi en 16GB aan opslagcapaciteit is vanaf 2 november voor 329 euro te verkrijgen.

Een iPad die ons wel verraste, is de vierde-generatie iPad die Apple gisteren aankondigde. Hoewel de verwachting was dat de iPad 3 zou worden uitgerust met de nieuwe Lightning-connector was opmerkelijk om te zien dat de vierde-generatie iPad is uitgerust met een Apple A6X processor die op elk gebied twee keer zo snel zou moeten zijn als de iPad Retina die slechts zeven maanden geleden werd uitgebracht. Apple heeft ook de VGA-camera op de voorkant vervangen door een 720p FaceTime HD camera en daarnaast wordt 4G/LTE nu wereldwijd ondersteunt.

Dit waren alle producten die Apple op 23 oktober aankondigde, in de komende weken verwachten we enkele reviews te kunnen plaatsen van de vernieuwde Mac modellen, de iPad Mini en gaan we kijken hoeveel sneller de vierde-generatie is in vergelijking met de iPad 3. Vergeet ons dus niet volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*