BlueStacks maakt het mogelijk om Android apps op je Mac te draaien

Apple

Er is weinig liefde te vinden op het web tussen Android en Apple gebruikers, als we het tenminste dan over fangirls en fanboys hebben. De flamewar tussen beide kampen ontstaat normaal gesproken in elk artikel waar het woord Google of Apple in voorkomt. Gelukkig is er nu een applicatie voor de Mac die het hoopt mogelijk te maken om Mac en Google gebruikers nader tot elkaar te brengen.

Tijdens de Google I/O van gisteren kondigde BlueStacks aan dat het mogelijk is om Android applicaties op je Mac te draaien, dit zou in de realiteit betekenen dat Mac gebruikers toegang krijgen tot 400.000 Android applicaties.

De BlueStacks alpha-versie kan op dit moment gratis worden geprobeerd, en het geeft Android gebruikers te kans om hun favoriete Android apps te draaien op de Mac, zo kun je bijvoorbeeld Angry Birds, Temple Run, Evernote allemaal downloaden in direct gebruiken.

Helemaal nieuw is het niet aangezien BlueStacks al een tijd lang beschikbaar is voor Windows gebruikers. De PC-versie van BlueStacks deed het erg goed sinds het beschikbaar was, in maart haalde het één miljoen downloads in slechts 9 dagen tijd. Het grote voordeel van de software is dat het ook grafisch-intensieve apps gemakkelijk draaien op computers, dankzij de zogenaamde ‘Layercake’ technologie die door het bedrijf zelf is ontwikkeld.

Sainiel Deo, de CEO van Halbrick (de makers van Fruit Ninja) zegt dat BlueStacks niet ideaal is voor de normale gebruiker, maar dat de app ook van nut kan zijn voor ontwikkelaar, ontwikkelaars hoeven namelijk niet langer ervoor te zorgen dat apps op verschillende besturingssystemen moeten werken. De applicaties die ontwikkeld zijn voor Android werken bijvoorbeeld zowel op de Mac als PC.

Een nieuwe alpha-versie van BlueStacks zal snel worden uitgebracht, hou er dus rekening mee dat er momenteel nog veel fouten in de applicatie zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*