Bill Gates: “Apple is een product nodig dat vergelijkbaar is met de Surface”

Apple

Tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender PBS zei Bill Gates dat de Microsoft Surface tablet de iPad strategie van Apple weleens zou kunnen gaan veranderen om te concurreren met de mogelijkheden die de Windows 8 tablet zal gaan bieden.

Gates was erg enthousiast (geen verrassing natuurlijk) over de Surface en vertelde dat het apparaat een volledig nieuwe vormfactor brengt die de tablet markt weleens opnieuw zou kunnen gaan veranderen.

De oprichter van Microsoft zei dat consumenten het beste van twee werelden brengt op een tablet, een volwaardig desktop besturingssysteem, en een uitgeklede versie zoals iOS, het mobile besturingssysteem van Apple. Tijdens het interview werden vooral vergelijkingen gemaakt met de iPad, de tablet van Apple dat momenteel nog steeds de onbetwiste marktleider is sinds 2010.

“Consumenten hoeven geen compromis te maken. Gebruikers kunnen alles hebben waar ze van houden, zowel de dingen die geoptimaliseerd zijn voor een tablet en de applicaties die normaal gesproken draaien op een PC. Wij moeten ervoor zorgen dat de Surface mensen anders naar tablets laat kijken.”

Op de vraag waarom Microsoft nu pas met een eigen tablet komt zei Gates het volgende: “Ik had het idee voor een tablet simpelweg te vroeg”. Volgens Gates bracht Steve Jobs het ideale pakket op de markt. “De iPad is simpelweg een geslaagde combinatie van het industriële hardware ontwerp en de ervaring het bedrijf heeft met multi-touch technologieën, hierdoor was de iPad zowel gebruiksvriendelijk en mooi om naar te kijken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*