AuthenTec stopt in 2013 met levering aan niet-Apple bedrijven

Apple

Eerder deze zomer kondigde AuthenTec aan dat het bedrijf zou worden overgenomen door Apple, maar tot op heden is het nog onbekend wat het bedrijf uit Cupertino van plan is met de vingerafdruksensoren fabrikant. Het lijkt in ieder geval wel vast te staan dat de technologie gaat worden gebruikt in de toekomstige Apple producten, want volgens een EtNews heeft AuthenTec aan haar huidige klanten – waaronder Dell, Fujitsu, HP, Lenovo en Samsung – laten weten dat de technologie vanaf 2013 niet langer beschikbaar zal zijn.

Het nieuws zou voor een grote schok hebben gezorgd bij de bedrijven in kwestie, aangezien zij op zoek zullen moeten naar een nieuwe leverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van vingerafdruksensoren. Op dit moment heeft Apple nog geen gebruik gemaakt van de technologie in hun huidige producten, maar het nieuws toont aan dat de toekomstige producten hier in ieder geval gebruik van zullen maken. Het gebruik van de AuthenTec technologie zal waarschijnlijk de huidige pincode beveiliging van iOS gaan vervangen.

Verder zou de technologie ook kunnen worden gebruikt in combinatie met NFC en de Passbook applicatie, een vingerafdruk zou de ideale authenticatie kunnen zijn voor het voltooien van transacties, het is namelijk zowel veilig als snel. De vraag zal alleen zijn op wat voor termijn de technologie zou kunnen worden geïntegreerd, Apple staat erom bekend om geen nieuwe functies te haasten en het is daarom niet ondenkbaar dat we nog een jaar of langer moeten gaan wachten op het gebruik van de AuthenTec technologie.

Met de overname van AuthenTec door Apple op 27 juli 2012 zou een bedrag zijn gemoeid van 356 miljoen dollar. De verwachting is dat de deal ergens in oktober zal worden voltooid, momenteel wacht men nog op de goedkeuring van het raad van bestuur van AuthenTec. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van vingerafdruksensoren begon in 1998 en heeft sindsdien samengewerkt met bedrijven zoals HP, Nokia, Dell en Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*