Apple’s datacenters milieuvriendelijker dan eerder dit jaar volgens Greenpeace

Apple

De milieuactivisten organisatie Greenpeace heeft opnieuw de datacenters van Apple onder de loep genomen, en juicht gedeeltelijk een aantal stappen toe die Apple heeft genomen om meer schone energie te gebruik in haar datacenters, volgens de organisatie moet Apple transparanter worden en meer informatie geven over de toekomstplannen, ook zal het ook meer stappen moeten ondernemen om het gebruik van schone energie te bevorderen.

Een rapport dat in april door Greenpeace werd uitgebracht, liet zien dat de datacenters van Apple niet erg milieuvriendelijk waren. In het rapport kwam het achter bedrijven als Yahoo, Google en Facebook te staan.

Sinds het rapport heeft Apple aangekondigd meer gebruik te gaan maken van schonen energie. Recentelijk maakte het bedrijf bekend dat de plek waar zonne-energie wordt opgeslagen verdubbelt gaat worden qua capaciteit (van 20 MW naar 40 MW) en dat de totale faciliteit uiteindelijk zou moeten lopen op 100 procent schone energie. Ook het dat center in Oregon zal van schone energie gebruik gaan maken, en alle datacenters zullen in 2013 “kool-vrij” zijn. 

De stappen die Apple heeft aangekondigd zijn behoorlijk schokkend te noemen in de wereld van de datacenters, zo zijn veel bedrijven lang niet van plan geweest om de hoofdprijs te betalen voor schone apparaten. Zo worden de meeste datacenters vooral op goedkope plekken gebouwd, en maken ze vooral gebruik van energie dat gehaald wordt steenkolen.

Toch is er nog een lange weg te gaan voor Apple, Greenpeace zegt dat het bedrijf niet transparant is over de toekomstplannen op het gebied van energiegebruik. Zo gingen de scores op een aantal gebieden zeker omhoog, maar toch is er nog een hoop te winnen voor Apple.

Volgens Greenpeace is het op dit moment ook onduidelijk of Apple de energie die het krijgt dankzij de zonnecellen gaat gebruiken voor hun eigen data center, of dat de energie wordt terug verkocht aan de energiecentrale.

We zullen moeten zien of Apple zich aan zijn woorden gaat houden, vrienden lijken ze in ieder geval nooit te gaan worden met Greenpeace.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*