Apple’s CPU architect Jim Keller vertrekt naar AMD

Apple

AMD heeft vandaag aangekondigd dat Jim Keller de nieuwe chip architect gaat worden, de ex-Apple medewerker gaat het team leiden dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van mobiele processors.

In de afgelopen jaren leidde Keller het team dat de mobiele Apple processors ontwikkelde, in deze jaren werkte hij aan verschillende generaties van mobiele processoren, zoals de chips die momenteel worden gebruikt in de iPhones, iPads, iPods en Apple TV’s.

Keller zal verslag moeten uitbrengen aan AMD CTO Mark Papermaster, die trouwens ’toevallig’ ook in het verleden verantwoordelijk is geweest voor de hardware ontwikkeling bij Apple.

In zijn nieuwe rol bij AMD zal Keller het team leiden dat microprocessors ontwikkeld, deze zuinige chips moeten de basis zijn voor de toekomstige AMD producten.

Eerder berichten we al dat voormalig AMD-ingenieur John Bruno de overstap maakte naar Apple, Bruno werkt momenteel als “System Architect” bij Apple. In het verleden werkte hij aan de Trinity APU, en zal Apple waarschijnlijk gebruik willen maken van zijn expertise in multicore-processors.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*