Apple werkt aan nieuw datacenter in Reno voor iTunes en iCloud diensten

Apple

Zoals elk bedrijf is Apple altijd op zoek naar belasting paradijzen, en Reno (Nevada) is in de afgelopen jaren een prima plek gebleken voor het bedrijf. Het is ook zeer waarschijnlijk de reden dat Apple daarom de infrastructuur gaat uitbreiden en het aantal medewerkers gaat verhogen. Apple heeft namelijk vandaag bevestigd dat Reno één van de plaatsen is die mogelijk kan gaan dienen voor een nieuw datacenter.

Apple’s woordvoerster Kristin Huget bracht het nieuws over het project naar buiten:

“We hopen Apple’s volgende datacenter in Reno te gaan bouwen ter ondersteuning van de Apple iTunes Store, App Store en de ongelooflijke populaire iCloud diensten.”

“Als het project word goedgekeurd door het bestuur van Reno, dan zullen we onze aanwezigheid in Nevada verder uitbreiden en honderden banen in de bouw zouden beschikbaar komen voor dit nieuwe project. Verder zijn er straks ook een hoop banen beschikbaar voor het nieuwe data center, deze nieuwe werknemers zullen worden toegevoegd aan het huidige totaal van 400 banen in de staat.”

Volgens de Reno Gazette-Journal, die al eerste melden dat Apple grotere belangstelling zou hebben voor Reno, gaat Apple in de komende tien jaar meer dan 1 miljard dollar investeren, dit geld zou niet alleen dienen voor het nieuwe datacenter, maar ook al aankoop faciliteit vanwege het gunstige belastingklimaat.

Mocht het nieuwe project worden goedgekeurd, dan zou Apple al in augustus beginnen met de bouw van het nieuwe datacenter. Het nieuwe datacenter is alweer het vierde project waar Apple mee bezig is, op dit moment zijn er al datacenters te vinden in Newark (US), Maiden (US) en binnenkort ook Prineville (US).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*