Apple verliest zeer waarschijnlijk rechtszaak dat het heeft aangespannen tegen Motorola

Apple

Apple Inc. (AAPL) gaat zeer waarschijnlijk de zaak verliezen dat het heeft aangespannen tegen Motorola Mobility Holdings Inc.’s. Het bedrijf eist dat het gerecht Motorola verbiedt om de Xoom tablet nog langer te verkoper in Duitsland.

Een Duitse rechte besliste vorig jaar nog dat de verkoop van de Samsung Galaxy 10.1 moest tijdelijk worden gestopt totdat de aanpassingen waren doorgevoerd. Rechter Johanna Brueckner-Hofmann zei tijdens de hoorzitting in Düsseldorf dat het onwaarschijnlijk is dat dit opnieuw zal gaan gebeuren. Het oordeel van de rechter is momenteel nog voorlopig en kan nog worden gewijzigd nadat de argumenten van vandaag zijn behandeld. Een uitspraak wordt verwacht op 17 Juli.

Brueckner-Hofmann legde uit dat het niet zeer waarschijnlijk is dat iemand ergens een kop koffie gaat drinken met een Motorola Xoom in de hoop dat andere mensen denken dat hij in bezit is van een iPad.

Het is in ieder geval niet de eerste zaak die Apple heeft aangespannen, de grootste tablet fabrikanten zijn in het afgelopen jaar allemaal door Apple aangeklaagd. Hoewel Apple in september succes had toen een Duitse rechter de Samsung Galaxy 10.1 tablet verbood, het Federale Hof in Californië legde gisteren het zelfde verzoek naast zich neer. Later op de dag zal Apple de rechtbank van Düsseldorf vragen opnieuw uitspraak te doen in de zaak rond de Samsung Galaxy 10.1N, die volgens Apple nog steeds teveel op de iPad lijkt.

Terwijl Apple blijft claimen dat het ontwerp van de iPad is gekopieerd door de Motorola Xoom, zegt Brueckner-Hofmann dat het bedrijf geen regels lijkt te overschrijden. Het Duitse recht zegt dat ontwikkelaars en fabrikanten soortgelijke producten mogen ontwikkelen, zolang mensen het verschil tussen de producten maar kan blijven zien. Iets wat ook het geval lijkt te zijn met de iPad en Xoom.

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Apple het niet eens is met het standpunt van het Duitse gerecht. Volgens de advocaten van Apple is de wetgeving niet duidelijk genoeg.

“Als je op deze manier naar de wetgeving kijkt, dan kunnen alleen identieke kopieën worden beschouwt als illegaal” zei een van de Apple advocaten. “Als bedrijven concurrenten niet kunnen stoppen met het maken van illegale kopieën in een vroeg stadium, dan is dergelijke rechtsbescherming nutteloos.”

We verwachten ook dat het Duitse gerechtshof de tegenvordering die is ingediend door Motorola zal gaan afwijzen, dit is in ieder geval wat Brueckner-Hofmann wist te melden tijdens de zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*