Apple verliest hoger beroep tegen Samsung

Apple

Apple heeft het hoger beroep verloren tegen de beslissing dat Samsung geen inbreuk heeft gemaakt op de ontwerp patenten van de iPad. Het bedrijf kon het hof niet overtuigen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant het ontwerp had gekopieerd.

Het besluit is opnieuw het einde van een hoofdstuk in de lange reeks rechtszaken tussen de twee bedrijven, waarin Apple claimt dat Samsung de ‘look and feel’ van het besturingssysteem van Apple heeft gekopieerd, het ontwerp van de iPhone en iPad en de technologie die erachter zit.

In juli oordeelde het hof al dat de Galaxy Tab “niet zo cool” was als de iPad. De rechter zei dat beide producten genoeg van elkaar verschilden om inbreuk te voorkomen, naast het oordeel moest Apple ook advertenties op de website plaatsen waarin men duidelijk maakt dat Samsung niet het ontwerp van de producten heeft gekopieerd.

De belangrijkste test in de zaak was of de twee producten bij de goed geïnformeerde gebruiker ook voor verwarring zou zorgen. Rechter Colin Birss zei in juli dat de voorkant van de twee producten wel zeer veel gelijkenissen toonde, maar dat Samsung niet dezelfde kenmerken had overgenomen. De Samsung tablet zou niet zo cool zijn, en de algemene indruk die wordt gewekt zou ook anders zijn.

Apple probeerde met een hoger beroep het besluit van de rechter te veranderen, maar faalde om de beslissing terug te draaien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*