Apple TV met App Store en Siri komt in september

Apple

Apple TVApple zou naar verluidt van plan zijn om een nieuwe Apple TV met ondersteuning voor een eigen App Store in september willen presenteren, vermoedelijk gaat deze aankondiging gepaard met de introductie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De nieuwssite Buzzfeed meldt verder dat de afstandsbediening van de vierde generatie Apple TV is voorzien van een touchpad.

Apple TV met App Store op komst?

Het apparaat komt qua hardware overeen met eerdere geruchten, echter zou Apple nog wat tweaks hebben doorgevoerd, waardoor de nieuwe Apple TV een nog beter eindproduct is geworden. Het ontwerp van de vierde generatie Apple TV is vernieuwd en onder de compactere behuizing vinden we ook nieuwe hardware. De Apple TV draait op de Apple A8-soc van de huidige generatie iOS producten (iPhone 6, iPad Air 2) met meer opslaggeheugen, een verbeterd besturingssysteem met Siri stembesturing en een nieuwe afstandsbediening met een touchpad.

[sc:adsense-tekst ]

Daarnaast komt het nieuwe besturingssysteem voor de Apple TV met ondersteuning voor een volledige App Store, en dat is ook de reden waarom er meer opslaggeheugen beschikbaar is, voor het opslaan van apps. Ontwikkelaars krijgen toegang tot alle API’s van het besturingssysteem en kunnen daardoor straks bij de release van de SDK voor de Apple TV beginnen met het ontwikkelen van apps voor de televisie.

Volgens BuzzFeed laat de televisiedienst van Apple nog even op zich wachten. In juni schreef het doorgaans goed geïnformeerde Re/code al dat de dienst mogelijk laat in 2015 wordt aangekondigd, hoewel volgend waarschijnlijker zou zijn. Door de dienst later uit te rollen geeft Apple ontwikkelaars tijd om kwalitatief hoogstaande apps te ontwikkelen voor het apparaat en in combinatie met het naderende kerstseizoen hoopt hebben zijn Apple TV userbase flink te vergroten, waardoor het uiteindelijk meer abonnementen voor zijn televisiedienst kan verkopen. Overigens zal deze dienst bij lancering alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten met Amerikaanse zenders.

Apple heeft sinds 2012 al geen vernieuwde Apple TV op de markt gebracht en een settopbox met App Store ondersteuning en andere features zal een grote verandering zijn in vergelijking met het huidige model.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*