Apple Reality Pro headset verschijnt in najaar 2023

Apple Besturingssystemen

De veelbesproken augmented/virtual reality headset van Apple lijkt er in 2023 dan toch eindelijk te komen. De headset zou als de Apple Reality Pro op de markt worden gebracht en worden aangekondigd tijdens een evenement in de lente. Het evenement moet plaatsvinden voor de jaarlijkse WWDC dat doorgaans in juni wordt gehouden. In het najaar moet de uitlevering van de headset van start gegaan.

Lees ook → Augmented/virtual reality headset van Apple doet qua rekenkracht niet onder voor Mac

Apple Reality Pro

In de nieuwste Power On-editie schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman dat het huidige plan van Apple is om de headset aan te kondigen tijdens een evenement in het voorjaar. Ontwikkelaars maken tijdens de WWDC kennis met het besturingssysteem van de headset, genaamd xrOS.

Apple Reality Pro VR/AR Headset

“Het laatste uitstel, althans voorlopig, vond vorig jaar plaats. Tot vrij recent streefde Apple ernaar de headset in januari 2023 te introduceren en later dit jaar te leveren. Nu wil het bedrijf hem dit voorjaar onthullen in aanloop naar de jaarlijkse Worldwide Developers Conference in juni, zo is mij verteld”, aldus Gurman.

“Met het huidige plan zou Apple het apparaat kunnen introduceren bij consumenten – waarschijnlijk onder de naam Reality Pro – en dan in juni ontwikkelaars op weg helpen met de softwarefuncties. Volgens deze tijdlijn zou het bedrijf het product in de herfst van 2023 op de markt brengen.”

De komst van de headset heeft volgens Gurman ook invloed gehad op de ontwikkeling van iOS 17, iPadOS 17 en macOS 14. Deze nieuwe versies verschijnen in de tweede helft van het jaar en bevatten waarschijnlijk minder belangrijke nieuwe functies dan oorspronkelijk gepland. Los daarvan wordt gewerkt aan nieuwe augmented reality-functies voor de Apple Store-app en deze zouden bijna klaar zijn.

We verwachten dat de eerste generatie Apple Reality Pro een high-end nicheproduct zal zijn met een flink prijskaartje. Apple zal zich voornamelijk focussen op de zakelijke markt en ontwikkelaars. In de toekomst zal er ook nog een goedkopere variant voor consumenten moeten verschijnen. Apple werkt al met verschillende partijen aan ervaringen en apps voor de nieuwe headset en het xrOS-besturingssysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*