Apple reageert op Samsung claim met iPhone prototype uit 2005

Apple

In de patentzaak tussen Apple en Samsung zijn er opnieuw opmerkelijk feiten naar buiten gekomen, in de afgelopen week claimde Samsung dat het ontwerp van de iPhone gebaseerd is op één van de Sony telefoons. Vandaag heeft Apple een prototype van de iPhone laten zien die dateert uit 2005 en verdacht veel gelijkenissen heeft met de iPhone 4.

Het prototype van deze iPhone stond intern bekend als project “Purple” en is ergens in 2005 ontwikkeld, zo bleek uit de documenten die gebruikt werden in de rechtszaak tussen Apple en Samsung, die later vandaag van start gaat. Het was opnieuw The Verge die de afbeeldingen in handen kreeg, eerder wist de website ook al vroege prototypes van de iPad te laten zien. Op de foto is een telefoon te zien met een touchscreen en een home button, precies zoals we de iPhone nu kennen.

Net zoals de iPhone 4 en iPhone 4S heeft ook dit prototype dezelfde platte zijden en de afgeronde hoeken, op de achterkant is een gat te zien die waarschijnlijk voor de cameralens is bedoeld. Dit prototype is een antwoord op de eerdere claims van Samsung, dat het ontwerp van de iPhone zou gestolen zijn van Sony. Het bedrijf gebruikte voor deze claim een prototype iPhone uit 2006 dat door ontwerper Shin Nishibori is gemaakt en het woord “Jony” bevatte, waarschijnlijk een verwijzing naar Apple’s hoofdontwerper Jony Ive.

Volgens Apple was het project van Nishibori niks meer was dan een concept, ook zou er niks van zijn gebruikt voor de iPhones die tot op heden zijn uitgebracht door Apple.

De rechtszaak tussen Apple en Samsung lijkt ons in ieder geval een kijkje te geven in het ontwikkelingsproces van de iPhone en de Samsung toestellen, in de afgelopen weken hebben we al verschillende iPhones en iPads voorbij zien komen die we normaal gesproken nooit hadden gezien.

Wil je precies weten waar de rechtszaak tussen beide over gaat? Lees dan hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*