Apple publiceert rectificatie op Britse website: “Samsung niet zo cool als ons”

Apple

Een Britse rechter oordeelde eerder deze maand dat Samsung niet het ontwerp van de iPad had gekopieerd, daarnaast oordeelde de rechter ook dat Apple op hun officiële websites een bericht moet plaatsen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant geen inbreuk heeft gemaakt op de ontwerp patenten van de iPad. De verklaring van Apple lijkt in ieder geval door een groot aantal juristen te zijn gemaakt, zo leest de verklaring dat de rechter van mening was dat het ontwerp van de iPad simpel en cool is, en dat de Samsung tablets simpelweg niet cool genoeg waren om inbreuk te maken op de iPad patenten.

Duidelijk is in ieder geval dat Apple geen excuus gaat maken voor de aangespannen zaak, in de laatste alinea maakt het bedrijf ook nog de vergelijking met rechtszaken elders in Europa en natuurlijk de gewonnen patentzaak in de Verenigde Staten, waar een jury oordeelde dat Samsung meer dan één miljard dollar schadevergoeding moet betalen aan Apple. “Hoewel het Britse hof oordeelde dat Samsung niet schuldig kon worden bevonden, hebben andere rechtbanken erkend dat de Galaxy tablet teveel lijkt op de iPad, Samsung heeft moedwillig Apple’s veel populairdere iPad gekopieerd.”

Het is waarschijnlijk niet de verklaring waar Samsung of de rechtbank op heeft gehoopt. De rechter zei dat Apple deze verklaring moest plaatsen op hun website, zodat Samsung niet langer bekend zou staan als een copycat. De laatste alinea lijkt hier weinig rekening mee te houden. De volledige verklaring is op de officiele Britse Apple website te lezen.

Dit verhaal is waarschijnlijk nog niet ten einde, helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*