Apple producten worden ontworpen aan de keukentafel

Apple

De rechtszaak tussen Apple en Samsung is momenteel volop aan de gang en ondanks dat het voor de normale gebruiker niet erg interessant zal zijn, komen er toch dagelijks interessante feiten naar buiten. Gisteren werd Christopher Stringer, een Apple ontwerper die ook aan de eerste iPhone werkt, gehoord in de rechtbank. Volgens zijn getuigenis brainstormt een groep van 16 individuen aan de keukentafel over nieuwe Apple producten.

Stringer zag er tijdens zijn getuigenis opvallend uit met een gebroken wit pak en smalle zwarte stropdas, een pak dat perfect paste bij zijn lange haren en gekleurde baard. Hij vertelde voor de jury dat de rol van het team is om producten die nog niet bestaan tot leven te brengen.

Je zou van een bedrijf van Apple misschien verwachten dat een ontwerp met complexe applicaties wordt gemaakt, maar zoals wel vaker bij het bedrijf is niks minder waar, een ontwerp begint namelijk altijd aan de keukentafel. De Apple ontwerper wist in zijn getuigenis te melden dat er een groep van 15-16 ontwerpers geleid voor Jony Ive, wekelijks aan een keukentafel bij elkaar komen, een plek waar ze het meest comfortabel zijn. Het ontwerpteam van Apple werkt in een gigantisch open studio op de Apple campus in Cupertino. Toegang tot dit gebied is strikt geregeld, slechts een beperkt aantal personen heeft toegang tot de studio.

Stringer die zelf trouwens honderden ontwerp patenten op zijn naam heeft staan, wees de jury erop dat het team al bijna 20 jaar met elkaar samenwerkt. “Wij zijn al een ongelooflijke lange tijd bij elkaar. Wij zijn een vrij maniakale groep mensen. We zijn geobsedeerd door details.” Hij bevestigde dat Apple altijd een groot aantal prototypes tegelijk ontwikkeld, en nooit een lineair pad volgt, wanneer er iets beters is gevonden dan zal een heel concept helemaal overnieuw worden gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*