Apple is het meest waardevolle bedrijf ooit geworden

Apple

Apple is vandaag werelds meest waardevolle bedrijf ooit geworden. Op maandag steeg het aandeel van het bedrijf naar een totale waarde van 623 miljard dollar, een waarde dat zelfs hoger is dan het record van Microsoft in de onstuimige begin dagen (1999) van het internet.

Het aandeel van Apple is zeer waarschijnlijk gestegen door de geruchten en het optismise wat heerst rond de aanstaande aankondiging van de iPhone 5 en ook mogelijk de kleinere en goedkopere iPad Mini.

In het einde van het afgelopen jaar was Apple al het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Het is nu 53 procent meer waard dan de nummer twee Exxon Mobil. Het aandeel van Apple stond op een gegeven moment op $664,74 voordat het licht zakte naar $663. Dit was een stijging van maar liefst $14,98 (2,3%) in vergelijking met het aandeel op vrijdag.

Microsofts record in 1999 stond op een totale waarde van 620,58 miljard dollar. Het bedrijf is momenteel nog zo’n $257 miljard waard.

Volgens analisten kan het aandeel van Apple nog verder stijgen. De verwachte gemiddelde prijs van een Apple aandeel staat momenteel op $745,80.

Afgezien van de iPhone en iPad Mini geruchten, zijn er ook altijd nog analisten die speculeren dat Apple plannen heeft om een televisie te ontwikkelen voor de huiskamer. Zoals gewoonlijk weigert Apple te reageren op geruchten van de pers, de verwachting is dat de nieuwe iPhone op 12 september door Apple zal worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*