Apple: iPad Mini 4, Apple Watch Sport kleuren en nieuwe iMac

Apple

appleIn een nieuwe rapport voor investeerders heeft KGI Securities analist Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen uitgesproken over het laatste financiële kwartaal van Apple en de nabije toekomst. Volgens Kuo werkt het bedrijf voor de rest van het jaar aan een nieuwe iMac, iPad Mini en wordt de Apple Watch Sport later in het jaar ook in het geel en rosé-goud aangeboden.

Apple Watch

Kuo blijft voorzichtig over de verkoopcijfers van de Apple Watch, volgens de analist heeft Apple in het tweede kwartaal ongeveer 3,9 miljoen modellen verkocht, terwijl dit aantal in het huidige kwartaal kan groeien naar 5,5 miljoen omdat de beschikbaarheid is vergroot naar meer landen en de problemen met de voorraad zijn opgelost. Hij verwacht wel dat het lastig gaat worden voor Apple om de te voldoen aan de verwachtingen van Wall Street om 15 miljoen stuks voor het einde van het jaar te verschepen. In de komende periode blijft het nog onduidelijk wat Apple daadwerkelijk heeft verkocht, want de Apple Watch valt voorlopig nog onder de categorie overige producten.

shop_mac_iphone_watch_ipad

Later in het jaar komt de Apple Watch Sport wel in een nieuwe kleur om beter aan te sluiten bij de vernieuwde kleuren van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Volgens Kuo wordt de aluminium behuizing straks ook in het geel en rosé-goud verkocht. In de afgelopen maanden hebben verschillende bronnen al aangegeven dat de volgende generatie iPhone in een nieuwe kleur zal zijn te verkrijgen en Kuo voorspelde eerder al dat de Apple Watch later dit jaar in nieuwe kleuren zou worden uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

iPhone 6S & iPhone 6S Plus

Volgens de analist heeft Apple tijdens het tweede kwartaal 54,2 miljoen iPhones verkocht, en hij verwacht dat dit nummer in het huidige kwartaal zakt naar 40,1 miljoen stuks omdat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus lancering steeds dichterbij begint te komen. Daarnaast verloopt de lancering van de nieuwe modellen mogelijk iets problematischer door het gebruik van de Force Touch technologie.

iPad

De verkopen van de iPad blijven verder zakken en Kuo verwacht dat Apple in het afgelopen kwartaal slechts 8,8 miljoen stuks heeft verkocht. Hij gelooft dat er een dunnere en lichtere iPad Mini in ontwikkeling is, wat in feite een kleinere versie zal zijn van de iPad Air 2 en deze zou aan het eind van het kwartaal worden aangekondigd, De introductie van de iPad Mini 4 zou het aantal verkochte iPads in het derde kwartaal moeten verhogen naar 11 miljoen stuks. Het sluit in ieder geval aan bij eerdere geruchten dat Apple dit jaar geen iPad Air 3 gaat introduceren vanwege de komst van de 12,9-inch iPad Pro.

Mac

Kuo verwacht dat er in het tweede kwartaal 5,3 miljoen Macs zijn verkocht, en dat dit aantal stijgt naar 5,8 miljoen in het huidige kwartaal, doorgaans het beste kwartaal van de Mac vanwege de start van een nieuw schooljaar. Een nieuwe iMac wordt aan het einde van het huidige kwartaal verwacht of aan het begin van het vierde kwartaal.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*