Apple en Google werken samen om Kodak-patenten in handen te krijgen

Apple

Het gaat al tijden slecht met het Amerikaanse Kodak, om een faillissement te voorkomen heeft het bedrijf in juni aangekondigd dat het 1.100 patenten gaat verkopen om te overleven. Een groot aantal van deze patenten hebben zoals je misschien al wel verwacht betrekking op digitale fotogratie, zoals bewerken, nemen en delen van foto’s. In juli werd het al duidelijk dat zowel Apple en Google bezig zouden zijn met het creëren van kampen om te bieden op deze patenten. Een artikel dat vandaag gepubliceerd werd door The Wall Street Journal laat een heel ander licht op de zaak schijnen, zo zouden beide bedrijven in hetzelfde kamp zitten.

De groep zou bestaan uit een aantal bedrijven die je normaal gesproken niet snel zou zien samenwerken: Apple en Google, beide bedrijven zijn grote concurrenten van elkaar in de markt van smartphones en tablets. De patent troll Intellectual Ventures Management LLC, zou ook geïnteresseerd zijn in de patenten, waarschijnlijk om andere bedrijven aan te klagen voor het gebruik van de patenten.

Verschillende bronnen waar The Wall Street Journal mee heeft gesproken wisten ook nog te melden dat bijna alle Android-fabrikanten ook in hetzelfde kamp zouden zitten, dit zou betekenen dat concurrenten zoals Apple, Google, Samsung, LG en HTC allemaal in dezelfde groep zitten.

Terwijl Kodak al liet weten te hopen op een bedrag van tussen de 2,2 en 2,6 miljard dollar lijkt de groep geïnteresseerden niet veel meer te willen betalen dan $500 miljoen, een bedrag dat nog meer problemen zou kunnen veroorzaken voor Kodak. Mocht het Android/Apple kamp alle patenten in handen krijgen dan hoeven we in ieder geval niet bang te zijn voor nog meer rechtszaken, de vraag is alleen wel of de deal zal worden goedgekeurd ivm de concurrerende bedrijven.

In de afgelopen maanden is de periode van het bieden al meerdere keren door Kodak verlengt, ook liet het bedrijf weten dat het mogelijk is dat sommige patenten alsnog niet gaan worden verkocht, wanneer de juiste prijs niet wordt geboden om Kodak uit de financiële problemen te helpen is er zelfs een kans dat er helemaal niks zal worden geveild.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*