Apple dichtbij overname van sociaal foto en video netwerk Color Labs

Apple

Apple zou dichtbij het voltooien zijn van een overname van Color Labs, een sociaal foto en video netwerk. Het bedrijf dat werd opgericht door Bill Nguyen, bekend van de muziek streaming website Lala, die in 2009 al werd overgenomen door Apple. Mocht de informatie van TheNextWeb blijken te kloppen dan is dit alweer het tweede bedrijf dat Apple heeft overgenomen in de afgelopen twee maanden, gisteren werd namelijk bekend dat Apple de overname van Particle – een bedrijf dat gespecialiseerd is in HTML5 ontwikkeling – vorige maand heeft afgerond.

De website heeft ook een gratis iOS en Android applicatie, maar ondanks dat Color Labs redelijk succesvol was, kreeg Ngyen een conflict met het raad van bestuur omdat er geruchten gingen dat de $41 miljoen kostende start up snel zijn deuren zou gaan sluiten, iets wat later niet waar bleek te zijn.

Nguyen zou de Color Labs technologie hebben gedemonstreet aan Apple’s Eddy Cue, maar meer nieuws is er sindsdien niet verschenen. Het lijkt er dan ook op dat Apple geïnteresseerder is in de patenten van Color Labs in plaats van de applicaties die gebruik maken van de technologie. De patenten van het bedrijf omvatten een bestandsformaat voor HD video en zes patenten op het gebied van het sociaal delen van content, GPS locaties en verschillende manier om de batterij te besparen.

Het ligt voor de hand dat Apple deze patenten rechtstreeks in iOS gaat inbouwen, in plaats van dat het bedrijf een losse applicatie met deze opties zal uitbrengen. Eerder integreerde het al Facebook en Twitter in iOS, zodat gebruikers direct content kunnen delen zonder dat deze applicaties eerst moeten worden gestart. Het delen van foto’s en video’s kan dankzij de technologie van Color Labs opdezelfde manier worden geïntegreerd, waardoor het opnieuw afscheid lijkt te willen nemen van een favoriete Google dienst: YouTube.

Hoewel de overname nog niet is bevestigd, zou Apple wel vele miljoen klaar hebben liggen voor de overname van Color Labs. Het zou genoeg zijn om de investeerders uit te kopen en om rendement te geven op hun investering.

[app id=”475826474″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*