Apple CEO Tim Cook: “Windows Surface RT is verwarrend en te gecompliceerd”

Apple

Apple CEO Tim Cook is ervan overtuigd dat de Microsoft Surface RT tablet geen invloed zal hebben op de verkoopcijfers van de iPad. Ondanks dat Cook de Windows RT tablet nog niet heeft geprobeerd, is hij wel van mening dat Microsoft teveel dingen probeert te doen met de Surface.

“Ik heb persoonlijk nog niet de Surface geprobeerd, maar wat ik erover lees is dat het een verwarrend product is. Je kan natuurlijk ook een auto ontwerpen die kan vliegen en drijft, maar ik vraag me af of het al deze dingen goed zal doen.”

“Wanneer klanten naar de iPad kijken en de tablet vergelijken met de concurrentie, dan zullen ze concluderen dat ze echt een iPad willen, en ik verwacht dat ze dat in de toekomst zullen blijven doen.”

Microsoft lanceerde Windows RT eerder vandaag, het nieuwe mobiele besturingssysteem voor tablets werd geïntroduceerd tijdens een keynote in New York. Hoofd van de RT afdeling Panos Panay liet tijdens de presentatie een aantal belangrijke functies zien van de Surface RT. Hij legde uit waarom Microsoft heeft gekozen voor een 10,6-inch scherm, en toonde unieke functies zoals de Touch Cover en hij voerde zelfs een succesvolle valproef uit op het podium.

Het moet nog worden gezien of de Surface RT het kan opnemen tegen de iPad, beide apparaten zijn even duur, en de eerst impressies van de Microsoft tablet zijn positief, vooral op het gebied van hardware. De vraag is echter hoe snel Microsoft het gat naar de iPad kan dichten. Eerder deze week maakte Apple bekend meer dan 100 miljoen iPad’s te hebben verkocht in de afgelopen twee jaar.

Het bedrijf kondigde ook een kleinere en goedkopere 7,9-inch iPad Mini aan, die vanaf vandaag beschikbaar is in de online Apple Store.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*