Apple boekt winst van $8,2 miljard, verkoopt 26,9 miljoen iPhones en 14 miljoen iPads

Apple

Apple heeft op donderdag 25 oktober de financiële resultaten gepresenteerd van het vierde fiscale kwartaal. Dit kwartaal rapporteerde Apple een totale omzet van 36 miljard dollar en een nettowinst van 8,2 miljard dollar ($8,67 per aandeel). Het is opnieuw een record, want in hetzelfde kwartaal van vorig presenteerde Apple een totale omzet van 28,27 miljard dollar en een nettowinst van 6,62 miljard dollar ($7,05 per aandeel).

Dit betekent dat Apple in totaal $156,5 miljard omzet heeft gedraaid met een nettowinst van $41,7 miljard in het volledige fiscale jaar. Een enorme verbetering met de cijfers van vorig jaar waar het bedrijf een omzet draaide van $108,2 miljard en een totale nettowinst boekte van $25,9 miljard.

De bruto marge betrof dit kwartaal 40,0 procent, in vergelijking met de 40,3 procent van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit jaar was de internationale markt verantwoordelijk voor in totaal 60 procent van de omzet. De cijfers van het september kwartaal zijn opnieuw een record. Het bedrijf uit Cupertino kondigde ook opnieuw een dividendbetaling aan van $2,65 per aandeel. In de kas van Apple is nu in totaal $124,25 miljard te vinden.

Daarnaast maakte Apple bekend in het afgelopen kwartaal 26,9 miljoen iPhones te hebben verkocht, een verhoging van 58 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, verder verkocht het bedrijf 14,0 miljoen iPads, een verhoging van 26 procent in vergelijking met vorig jaar. De groei bij de Mac’s was een stuk kleiner, met 4,9 miljoen verkochte Mac’s deed Apple het slechts 1% beter dan vorig jaar. De iPod verkoop zakte ook naar 5,3 miljoen, een daling van 19 procent in vergelijking met vorig jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*