Apple begint met bouw van nieuw data center in Prineville, Oregon (VS)

Apple

Volgens een lokaal rapport zou Apple eindelijk met de bouw zijn begonnen van een nieuw data center in Prineville, Oregon (VS). Het bedrijf is al tijden bezig met het uitbreiden van hun data centers om aan de explosieve groei te kunnen voldoen van de verschillende iCloud opslagdiensten. Op dit moment zijn er meer dan 150 miljoen gebruikers die iCloud gebruiken om muziek, foto’s, en video’s online op te slaan. Het bedrijf zou nu dan ook begonnen zijn met de bouw van het 68 miljoen kostende data center in Prineville volgens de Oregon.

Het is alweer het vierde data center Apple, momenteel heeft het bedrijf al data centers in Newark, Maiden en Cupertino in gebruik. Naast deze vier zal Apple ook nog een vijfde data center gaan bouwen in Reno, Nevada (VS). Het nieuwe data center van Apple zal kort in de buurt van Facebook worden gebouwd, vorig jaar nam het grootste sociale netwerk ter wereld namelijk ook al een data center in Prineville in gebruik.

De plannen die Apple heeft met het data center zijn nog onduidelijk, het bedrijf zou alles zo geheim mogelijk proberen te houden. Volgens de krant zou het beveiligingspersoneel op de locatie ook niet willen zeggen wie verantwoordelijk is voor de bouw van het complex, wel is het zeker dat het om een data center van Apple gaat, op de kleding van het personeel was namelijk een Apple logo te zien.

Volgens het bedrijf uit Cupertino zal het data center in Prineville zijn energie halen uit hernieuwbare bronnen, al is het nog onduidelijk wat de plannen exact zijn. Eerder bouwde Apple voor het data center in Maiden een gigantische centrale om energie via een zonne-energie op te wekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*