Amerikaanse staatsburger krijgt iPad niet mee vanwege Iraanse achtergrond

Apple

Een Amerikaanse tiener die een iPad wou aanschaffen in een Apple Store in Georgia kreeg te horen van de verkoop assistent dat ze niet zou worden geholpen omdat hij haar de Iraanse taal Farsi zou hebben horen spreken.

Sahar Sabet, 19, zat kort voor het kopen van de iPad te bellen met haar oom in een Apple Store in Alpharetta, in de buurt van Atlanta.

De werknemer van Apple, die gek genoeg ook Iraans was, weigerde haar de iPad te verkope. Reden? De slechte verhoudingen tussen Iran en de Verenigde Staten.

Volgens de tiener was ze simpelweg gechoqueerd en beledigd was toen ze het nieuws hoorde van de werknemer. Sabet is een Amerikaanse staatsburger en bezit al een aantal Apple producten zoals een iPhone en een MacBook.

“De reactie van de werknemer was pijnlijk en beledigend. Ik liep weg in tranen.”

Samen met de TV-crew van het televisie programma probeerde Sabet voor de 2e keer een iPad aan te schaffen, en opnieuw werd haar aankoop door de Apple medewerker geweigerd. De Iraanse Apple medewerk liet het bedrijfsbeleid van de Apple Store zien en in dit beleid wordt verwezen naar een bepaling die de verkoop van alle Apple producten die worden geëxporteerd naar Iran, Noord-Korea en andere landen waarmee de Verenigde Staten niet handelt, verbiedt. Volgens de Apple medewerker is dit beleid gebaseerd op de eerlijkheid van de klant. Niet veel later belde Sabet de Apple klantenservice die zich verontschuldigde en haar adviseerde een iPad online te kopen.

“Het is simpelweg discriminerend. De medewerker had geen recht om te vragen uit welk land ik kom.”

Volgens de Amerikaanse televisie zender WSBTV, was het zeker niet de eerste keer dat een staatsburger van Amerika een verkoop werd geweigerd omwille van zijn of haar etniciteit. Een andere klant, Zach Jafarzadeh, vertelde de zender dat het personeel in een Apple Store in Atlanta hem weigerde een iPhone te verkopen omdat hij een Iraanse achtergrond heeft.

“We hebben nooit met de Apple medewerker gesproken over terug te gaan naar Iran. Ik ben geschokt wat ik hoorde. Mocht je nog een iPhone willen kopen in Amerika, praat dan in ieder geval nooit over Iran. Dat is de beste tip die ik kan geven.”

Wat vinden jullie ervan? We weten van de Amerikanen dat ze soms kortzichtig kunnen zijn, maar dit gaat wel erg ver. Het is een beleid dat simpelweg discriminerend is en niet meer van deze tijd is, gelukkig hebben we deze problemen in ieder geval niet in Europa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*