Nieuwe Xiaomi Mi 5 krijgt superdunne behuizing

Xiaomi

xiaomi-3Xiaomi, het Chinese smartphone bedrijf dat in korte tijd de derde plek op de smartphone markt in wist te nemen, komt binnenkort met een nieuw vlaggenschip, de Xiaomi Mi 5 of Mi 4S. De presentatie staat gepland voor 15 januari, maar er lijkt al wat informatie te zijn verschenen over het nieuwe high-end toestel van Xiaomi, want gelekte foto’s laten een superdunne behuizing zien vervaardigd uit aluminium.

De gelekte behuizing van de Xiaomi Mi 5 zou in de hoogte slechts 5,1mm meten, aanzienlijk dunner dan de al zeer slanke iPhone 6 (6,9mm). Het toestel van Xiaomi is daarmee zelfs de dunste smartphone ooit gemaakt. De Xiaomi Mi 5 meet verder 140,89mm in de lengte en 71,4mm in de breedte, vergelijkbaar met de afmetingen van de LG G2. Gezien deze afmetingen gaat het vermoedelijk om een schermformaat van 5,2-inch en een Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Onduidelijk is op dit moment nog of de Xiaomi Mi 5 draait op de Snapdragon 805 of Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Gezien de prijzen van de Xiaomi smartphones ligt de Snapdragon 805 chipset meer voor de hand, maar mogelijk weet het Chinese bedrijf ons nog te verassen. Op de achterkant wordt er gesproken over een 20 of 16 megapixel camera, terwijl selfies met een 8 megapixel sensor kunnen worden geschoten.

Naast de foto’s van het metalen frame van de Xiaomi Mi 5 zien we ook nog een siliconen case, die voor het toestel zou zijn gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*