.

Sony’s EyePad moet 3D-besturing mogelijk maken op PlayStation 4?

Sony

playstation-logoSony zou volgens een patent applicatie bezig zijn met een tablet-achtige PlayStation controller, intern bekend als de EyePad, die dynamische 3D beweginsbesturing mogelijk moet maken voor het spelen van games en andere doeleinden. Het patent werd in 2012 al door Sony ingediend en is eerder deze week ontdekt door Gamechup.

In het patent “Input device, system and method” worden een tablet-achtig apparaat beschreven dat in combinatie met de PlayStation Move kan werken om een virtueel interactief gebied te creëren boven de tablet, doormiddel van een stereoscopische camera zouden individuele vinger, hand en object bewegingen kunnen worden verwerkt in de gameplay.

Volgens de wijze waarop Sony de EyePad beschrijft, is het een dunne tablet met verlichte randen. De lichten zouden worden gebruikt in een vergelijkbare manier als de bewegingsdetector van de Move controller, en met de EyeToy camera accessoires die zich richt op deze verlichting om de EyePad om de data om te zetten in een 3D wereld. Verschillende fysieke knoppen zouden rondom de touchpad kunnen worden geplaatst.

Echter lijkt het erop dat we geen fysiek contact hoeven te maken met de touchpad. Sony wil namelijk gebruik maken van een aantal camera’s die zich richten op de tablet, en dankzij stereoscopische 3D algoritmes, zal het bewegingen van een object boven de EyePad kunnen detecteren.

Dit zal bijvoorbeeld kunnen gaan om een enkele vinger, een hele hand, of een object dat boven dat EyePad wordt gehouden. De EyePad zal daarna de volgende data via Bluetooth doorsturen naar de PlayStation: de positie van de EyePad zal in de kamer, de relatieve oriëntatie van de EyePad in zes assen, de 3D vorm van het object dat boven de EyePad wordt gehouden, en de status van fysieke knoppen of sticks.

Zoals Sony in het paten suggereert zijn de mogelijk eindeloos. In het voorbeeld wordt gesproken over een EyePet game waarin de EyePad kan dienen als een virtuele dierensalon; gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun virtuele dier aaien en borstelen in een realistische manier. Een andere mogelijkheid is om een point-en-click avonturen game te spelen zonder het gebruik van een muis.

We moeten overigens niet vergeten dat dit tot op heden niks meer is dan een patent, want tot op heden hebben we nog geen geruchten voorbij zien komen die spraken over een soortgelijk systeem. Tijdens de PlayStation 4 presentatie op 20 februari zullen we mogelijk meer te weten komen over de EyePad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren