Sony Xperia Z4 komt in twee varianten: 1080p en Quad-HD

Sony

Er gaan al geruime tijd geruchten over de Sony Xperia Z4; zo zou het toestel al tijdens CES 2015 worden aangekondigd (dit bleek niet het geval te zijn) en ook zou het nieuwe vlaggenschip zijn voorzien van een Quad-HD (2560 x 1440 pixels) display. Maar tot op heden blijven de geruchten behoorlijk uiteenlopen, maar volgens een Taiwanese bron gaat Sony de Xperia Z4 in twee varianten op de markt brengen, een 1080p model en een QHD versie.

Sony Xperia Z4

Consumenten kunnen helaas zelf niet de keuze maken welke Xperia Z4 ze willen aanschaffen, want de Quad-HD variant komt volgens het gerucht in ieder geval naar de Amerikaanse markt, terwijl bepaalde regio’s het moeten doen met de 1080p versie. Het is een tactiek die Sony doorgaans niet toepast op zijn producten en uit het artikel is moeilijk op te maken waar de gepubliceerde informatie op is gebaseerd. Een groot probleem hoeft het overigens toch al niet te zijn, want als Sony met de Xperia Z4 blijft vasthouden aan een schermformaat van 5,2-inch, dan durven wij wel te stellen dat het verschil met het blote oog simpelweg niet is te zien.

De bron zegt verder dat de Sony Xperia Z4 opnieuw waterbestendig is, maar ditmaal zouden er geen plastic klepjes nodig zijn om de open poorten te beschermen. Vermoedelijk maakt Sony gebruik van een speciale coating om dit te bewerkstelligen, mocht het gerucht in ieder geval blijken te kloppen.

In december van vorig jaar verscheen al een foto waarop de Xperia Z4 is te zien. De foto werd gevonden in de data die werd gelekt door de inmiddels wel bekende Sony hackers. Op de afbeelding zien we een nog onaangekondigde Sony smartphone met een glanzend metalen frame en een cameraknop aan de rechter zijkant. Verder verwachten we dat de Xperia Z4 wordt voorzien van een krachtige 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm in combinatie met een Adreno 430-gpu en maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Qua connectiviteit zal het vlaggenschip ondersteuning bieden voor 4G/LTE (Cat.6).

Wanneer Sony de Xperia Z4 gaat onthullen staat nog niet vast, maar de kans is groot dat dit in de periode van het Mobile World Congress (begin maart) staat te gebeuren, hoewel er ook geruchten gaan dat de Z4 pas in november wordt uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*