Android 5.0 begin 2015 naar Sony Xperia Z3 & Z3 Compact

Sony

Android_Lollipop_Liste-0dbd07cfabd323ceEen tweet van het Sony Xperia team heeft vandaag duidelijkheid verschaft over de release van de Android 5.0 Lollipop update voor de Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact. In een reactie op een vraag van een gebruiker werd bevestigd dat de Xperia Z2 en Xperia Z3 serie begin volgend jaar worden geüpdatet naar de nieuwste versie van Android. Vorige maand maakte het Japanse bedrijf al bekend dat de bèta firmware van Android 5.0 inmiddels zou draaien op de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact.

Android 5.0 update voor Sony smartphones

Voor Sony is er overigens nog veel meer werk aan de winkel, want na de introductie van Android 5.0 kondigde het bedrijf aan dat de gehele Xperia Z serie vroeg of laat zal worden geüpdatet naar Lollipop. Ben je dus in het bezit van de Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3V, Xperia Z3 Compact of de Xperia Z3 Tablet Compact, dan zit je in ieder geval goed.

Op dit moment is alleen de Xperia Z Ultra (Google Play Edition) het enige toestel van Sony dat al draait op Android 5.0, maar dat is voornamelijk te danken aan het feit dat het gaat om een stock versie van Android. Voor de overige Xperia smartphones moet het bedrijf ook nog zijn eigen software overzetten en daar gaat nou eenmaal wat meer tijd in zitten, vooral sinds de introductie van het Material Design.

De Android 5.0 Lollipop update brengt een grote cosmetische makeover, veranderingen en verbeteringen onder de motorkap en wat handige nieuwe features. Het Material Design moet het besturingssysteem en alle apps een uniforme look geven en de gehele interface is ook een stuk moderner en platter geworden. Google introduceerde verder een nieuwe notificatiesysteem met interactieve notificaties en notificaties op het lockscreen. Daarnaast ondersteunt Android 5.0 nu 64-bit processors en is Dalvik vervangen door Android Runtime (ART) voor betere prestaties en een langere accuduur.

Of Android 5.0 begin 2015 nog steeds de nieuwste versie is valt overigens nog te betwijfelen, want gisteren verscheen het gerucht dat Android 5.1 mogelijk al in februari wordt uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*