.

Samsung werkt aan Tablet/PC met Intel Bay Trail processor

Samsung

Intel Bay TrailTerwijl Intel de desktopmarkt al een geruime tijd domineert heeft het bedrijf het nog steeds lastig op de markt met mobiele producten. De Intel Bay Trail processor moet hier dit jaar echter verandering in gaan brengen en wie kun je voor de promotie van deze nieuwe chip nou beter aan boord hebben dan Samsung. Uit export gegevens is namelijk gebleken dat het Koreaanse bedrijf al werkt aan een tablet/PC met de Intel Bay Trail processor waarvan veel wordt verwacht dit jaar.

De informatie die wij in handen hebben gekregen geeft helaas niet een hoop details vrij, want er wordt expliciet vermeldt dat het product niet te koop is en alleen is bedoeld voor onderzoek & ontwikkeling. De aangegeven identificatiecode wijst er ook op dat het product op zijn minst bestaat uit het systeem, toetsenbord en het scherm. Het lijkt in ieder dus niet te gaan om een standaard tablet, zoals bijvoorbeeld de Galaxy Tab of Galaxy Note, maar om een zogeheten convertible.

Schermafbeelding 2013-05-12 om 02.31.04

 

Schermafbeelding 2013-05-12 om 02.32.06

Het nieuws komt overigens niet als een volledige verassing, want in april liet Kirk Skaugen van Intel al weten dat de Bay Trail Atom processor zich richt op de low-end markt met convertible tablet-pc’s draaiend op Windows 8 of Android, die het een dag moeten volhouden op een enkele acculading. Volgens Skaugen zal de Bay Trail chip een revolutie teweeg moeten brengen op het gebied van goedkope notebooks, ultrabooks en tablets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren