Samsung komt met gebogen Galaxy S6 en ronde smartwatch

Samsung
Samsung Galaxy S6 specificaties

Samsung Galaxy S6 specificaties

Enige tijd geleden wist een gerucht ons te vertellen dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S6, vermoedelijk in twee verschillende varianten wordt uitgebracht: een versie met aan traditioneel plat scherm en een versie met een gebogen scherm. Het is een tactiek die het Koreaanse bedrijf in september 2014 al toepaste met de lancering Galaxy Note 4 en de Note Edge, die beide ook zijn voorzien van een aluminium frame.

De nieuwste Samsung Galaxy S6 geruchten suggereren opnieuw dat er van dit nieuwe high-end toestel inderdaad twee verschillende versies komen. Volgens BusinessInsider bereidt Samsung zich momenteel voor op de lancering van niet één, niet twee, maar in totaal drie belangrijke producten tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat begin maart van start gaat.

De reguliere versie van de Galaxy S6 krijgt naar verluidt een unibody ontwerp vervaardigd uit aluminium, waarvan we mogelijk onlangs al de eerste afbeeldingen zagen. Over de Galaxy S6 Edge, of hoe het product ook mag heten, is nog veel onduidelijkheid, echter verwachten we dat ook hier de rand van het scherm is gebogen voor extra functionaliteit en bijvoorbeeld het weergeven van notificaties, zonder dat de smartphone het hele scherm in hoeft te schakelen.

Het derde product waar Samsung aan zou werken is een nieuwe smartwatch. Dit nieuwe product moet tijdens het Mobile World Congress worden aangekondigd en zal zijn uitgerust met een volledig rond scherm, net zoals de al beschikbare LG G Watch R of de Motorola Moto 360.

Wij verwachten dat de Galaxy S6 een grote stap voorwaarts zal betekenen voor Samsung, want als we de geruchten mogen geloven wordt de S6¬†van from-scratch ontworpen. Qua hardware wordt er gesproken over een 5,1 of 5,2-inch groot super-AMOLED display met een Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. De gebruikte chipset voor het internationale model is vermoedelijk de 64-bit octa-core Snapdragon 810-soc van Qualcomm in combinatie met een Adreno 430-gpu en 3GB werkgeheugen, terwijl het model voor andere regio’s is voorzien van de intern ontwikkelde Exynos 7420 van Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*