Samsung Galaxy S4 Zoom (SM-C101) ontvangt Bluetooth SIG certificering

Samsung

galaxy cameraEerder deze week wist SamMobile al exclusief te melden dat Samsung zou werken aan de eerste camera telefoon, de Galaxy S4 Zoom (SM-C101). De doorgaans betrouwbare website schreef dat het zou gaan om een 16-megapixel camera waarmee ook gebeld kan worden. Mogelijk gaat het om dezelfde sensor als de camera van de Galaxy Camera, die tijdens IFA Berlijn in 2012 werd aangekondigd. De claims van de website lijken in ieder geval te kloppen, want de SM-C101 heeft op 9 mei van dit jaar namelijk Bluetooth 4.0 certificering mogen ontvangen van de Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Het bestaan van de camera lijkt in ieder geval dus te zijn bevestigd. Iets wat ons verder opviel is dat het volgens de Bluetooth SIG gaat om een “End Product” wat inhoudt dat het product voor de lancering niet meer zal gaan veranderen. Dit zal in de praktijk mogelijk kunnen betekenen dat de eerder gelekte specificaties ook blijken te kloppen.

Schermafbeelding 2013-05-10 om 01.37.45

Export informatie.

Volgens SamMobile zou de Galaxy S4 Zoom de beschikking hebben over een 4,3-inch super-amoled scherm met een qHD-resolutie (960 x 540 pixels). Standaard zal er 8GB aan opslagruimte aanwezig zijn dat zoals gebruikelijk tot 64GB kan worden uitgebreid door middel van een microSD kaart. Daarnaast zullen de gebruikelijk opties aanwezig zijn zoals Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPS en zal de camera/smartphone draaien op Android Jelly Bean met Samsungs eigen TouchWiz interface. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk voor welke processor Samsung heeft gekozen en hoeveel RAM er aanwezig zal zijn.

Schermafbeelding 2013-05-10 om 01.17.35

De Galaxy S4 Zoom (SM-C101) moet in juni of juli van dit jaar worden uitgebracht in de kleuren wit en zwart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*