Samsung Galaxy Note 4 beschikt over 64-bit processor

Samsung

De Samsung Galaxy Note 4 zal pas vanaf volgende maand in Nederland te koop zijn, maar zelfs dan hebben we vermoedelijk nog te maken met de eerste 64-bit Android smartphone, dat is tenminste als de Exynos 5433 variant ook hier te koop zal zijn. Deze nieuwe chipset behoort zoals de cijfers in de naam al aangeven nog steeds tot de Exynos 5 familie, echter is het ontwerp van Samsung niet langer gebaseerd op de Cortex-A15/A7 architectuur. In de broncode van de firmware is namelijk te zien dat de Exynos 5433 chipset van de Galaxy Note 4 een Cortex-A57/A53 configuratie heeft, die volgens de documenten van ARM in staat wordt geacht om 64-bit instructies te verwerken.

Ondanks het feit dat de lancering van de Samsung Galaxy Note 4 niet ver meer weg is blijft er nog steeds veel onduidelijk over de nieuwe Exynos 5433 chipset, die zelfs nog niet eens officieel is gepresenteerd. In het persbericht wordt de chipset alleen omschreven als een 1,9GHz octa-core processor. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of de Exynos versie in Nederland zal worden uitgebracht, want in de voorgaande jaren vonden we in de Europese modellen alleen maar de Snapdragon chips van Qualcomm vanwege 4G ondersteuning, echter beschikt het Exynos model nu ook over dezelfde connectiviteit. De gebruikte grafische processor is een op 700MHz geklokte ARM Mali T760.

Samsung-Exynos-lineup

Een mogelijke reden waarom de Samsung Galaxy Note 4 niet wordt omschreven als de eerste 64-bit Android smartphone heeft mogelijk te maken met de huidige versie van het besturingssysteem. Android L zal later dit kwartaal pas de 64-bit architectuur officieel gaan ondersteunen en dat betekent ook dat er op dit moment geen enkel voordeel is voor fabrikanten om hiervan gebruik te maken. Samsung heeft daarom ook gekozen om de Exynos 5433 chipset te draaien in een 32-bit modus met Android 4.4.4 KitKat. Mogelijk kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van de Galaxy Note 4 wanneer Android L zal worden uitgebracht.

Mocht je een Samsung Galaxy Note 4 kopen dan zal je nog even geduld moeten hebben, want de populaire phablet zal vanaf de tweede of derde week van oktober leverbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van €799.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*