Samsung Galaxy A7 voor het eerst te zien op foto’s

Samsung

De Samsung Galaxy A7 moet officieel nog door het Koreaanse bedrijf worden aangekondigd, maar eerder zagen we enkele afbeeldingen van het toestel in een magazine en deze week werd het toestel ook getoond tijdens een evenement in Maleisië, waar de lancering plaatsvond van de goedkopere Galaxy A3 en Galaxy A5. Het is de eerste keer dat de Galaxy A7 in het wild is gespot en wanneer we naar het uiterlijk van de smartphone kijken, dan zijn we behoorlijk onder de druk.

Uit de specificaties bleek al dat de Galaxy A7 slecht 6,3mm dik is, de dunste Samsung smartphone ooit gemaakt, en dat is iets wat we terugzien op de foto’s. Het is overigens niet de dunste smartphone van dit moment, maar het toestel is bijvoorbeeld wel dunner dan de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de Galaxy Alpha.

We hebben hier dan ook te maken met een premium Samsung product, want de behuizing van de Galaxy A7 is volledig vervaardigd uit aluminium, en dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien bij het bedrijf dat eerder voornamelijk bekend stond om zijn dure plastic smartphones. Het toestel zelf is in de lengte en breedte wel behoorlijk fors door het 5,5-inch super-amoled display dat een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels.

Qua prestaties hoeven we ons ook geen zorgen te maken, want de Galaxy A7 draait op een Snapdragon 615-soc van Qualcomm. Deze chipset is voorzien van vier 1,7Ghz Cortex-A53 cores en vier 1,0Ghz A53-cores, die zowel 32-bit als 64-bit instructies ondersteunen. Qualcomm is zelf verantwoordelijk geweest voor de grafische processor en de keuze is uiteindelijk gevallen op de Adreno 405-gpu. Dit alles wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 2600mAh.

Verder is er een 13-megapixel camera met led-flitser te vinden op de achterkant en kunnen selfies worden geschoten met de 5-megapixel module aan de voorzijde. Qua connectiviteit is er ondersteuning aanwezig voor Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, LTE/4G (Cat.4) en GPS. De TouchWiz software van de Galaxy A7 is nog gebaseerd op Android 4.4.4 KitKat, maar de kans is groot dat het toestel in de nabije toekomst wordt geüpdatet naar Android 5.0 Lollipop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*