Foto’s en specs van Samsung Galaxy J1 lekken uit

Samsung

Vorig jaar bracht het doorgaans betrouwbare SamMobile al het nieuws naar buiten dat Samsung in 2015 de naamgeving van smartphones zou willen vereenvoudigen, en met de Galaxy A en Galaxy E serie hebben we daar inmiddels al het levende bewijs van gezien, maar de Koreaanse reus lijkt nog niet klaar te zijn. Onlangs hadden wij namelijk in de database van GFXBench al een onbekende SM-J100 smartphone gespot van Samsung en dit budget toestel blijkt ook te behoren tot een volledig nieuwe serie, de Galaxy J.

De SM-J100 is de eerste smartphone uit deze nieuwe serie en wordt vermoedelijk deze week nog onder de naam Galaxy J1 geïntroduceerd aan de wereld. Het toestel draait zoals verwacht op Android 4.4 KitKat en ongetwijfeld zal TouchWiz en alle bijbehorende features ook aanwezig zijn op het toestel, zoals bijvoorbeeld de Ultra Power Saving Mode of S Health. Volgens SamMobile is het echter nog wel onduidelijk of de Galaxy J1 beschikt over een super-AMOLED scherm of dat men gezien het lagere prijskaartje kiest voor een lcd-scherm.

Het scherm heeft in ieder geval een formaat van een 4,3-inch met een resolutie van 800 x 480 pixels (217 pixels per inch). De Galaxy J1 draait op een 1,2Ghz 64-bit quad-core (Cortex-A53) Marvell PXA1908 chipset in combinatie met 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte met microSD ondersteuning. Op de achterkant is een 5-megapixel camera geplaatst, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 2-megapixel sensor op de voorkant. Daarnaast is er een accu met een capaciteit van 1850mAh toegevoegd en vermoedelijk zal de Nederlandse variant van de Galaxy J1 ondersteuning bieden voor 4G connectiviteit.

Gezien de eerder gelekte specificaties is het geen verassing dat de Galaxy J1 een duidelijke budget smartphone is met Android als besturingssysteem. Het ontwerp ziet er voor een toestel in deze prijsklasse best aantrekkelijk uit, hoewel we moeten afwachten wat de daadwerkelijke adviesprijs van de Galaxy J1 zal zijn in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*