Android 5.0-update voor Galaxy S5 ook in Nederland uitgebracht

Samsung

Samsung_Galaxy_S5_vs_Galaxy_Alpha_reviewBen je in het bezig van een Samsung Galaxy S5 die Vodafone-branded is? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de uitrol van de Android 5.0 Lollipop update voor dit model is vandaag in Nederland van start gegaan. Het is opmerkelijk dat de Vodafone variant de update al heeft ontvangen, terwijl veel andere Nederlandse gebruikers met de standaard versie (SM-G900F) nog altijd wachten op de update.

De Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy S5 is volgens verschillende Vodafone gebruikers via de over-the-air (OTA) functionaliteit van Android te downloaden en te installeren. Zorg er overigens wel voor dat je verbonden bent met een lokaal WiFi netwerk, zodat je niet gelijk door je hele databundel heen bent, want de update zal vermoedelijk een behoorlijk aantal MB’s in beslag nemen.

Samsung en Vodafone hebben officieel nog niks naar buiten gebracht omtrent de vrijgegeven Android 5.0 update voor de Galaxy S5, maar de eerste Vodafone-gebruikers hebben in ieder geval al melding gemaakt dat de update beschikbaar is. Wanneer de uitrol van de update voor alle Nederlandse Galaxy S5 toestellen van start gaat is nog altijd de vraag. Het Koreaanse bedrijf is inmiddels al wel begonnen met het updaten van de modellen in Italië, Oostenrijk, Polen en Duitsland. Vermoedelijk zullen we dus niet veel langer hoeven te wachten.

Android 5.0 voor de Galaxy S5 brengt een aangepaste versie van TouchWiz met enkele elementen van het door Google geïntroduceerde Material Design. Het idee achter deze ontwerprichtlijnen is dat de interface van Android een wat uniformere look moet krijgen, zodat gebruikers alles eenvoudig kunnen vinden, zelfs wanneer er een custom interface als TouchWiz aanwezig is. Daarnaast moet het besturingssysteem dankzij de toevoeging van Android Runtime beter presteren, langer meegaan op een opgeladen accu en voor het eerst kunnen er notificaties worden weergegeven op het lockscreen.

Heb jij de update al ontvangen op jouw Galaxy S5? Laat het ons weten in de reacties.

20 Reacties

 1. Krijg ook de melding Systeem-Ul gestopt. Na drukken op OK komt “applicaties installeren” maar dat gebeurd niet en er gebeurd niks meer…toestel onbruikbaar.
  Is er een oplossing?

  Reageer
 2. Ik heb samsung s4GT-I9505 wanneer komt die daar op

  Reageer
 3. Vandaag de update gedaan en ik krijg een foutmelding ‘Systeem-UI is gestopt’ hoe kan dat??? ik krijg een zwart scherm en kan niet eens op mijn knoppen drukken of bellen/gebeld worden, heel erg frustrerend!!!

  ik heb een samsung galaxy s5 (KPN)

  Reageer
  • Heb het zelfde probleem!

   Reageer
 4. Update gedaan, maar geeft nu continu de melding of ik touchwiz-start wil gebruiken als startscherm. Ook al druk ik op “altijd”… Hij blijft maar terugkomen… Weet iemand de oplossing?

  Reageer
  • Zelfde probleem. Ondanks nieuwe software nog steeds keer op keer dezelfde melding. Benieuwd of iemand al een antwoord/oplossing heeft..

   Reageer
   • Ook hier hetzelfde probleem is wel irritant.

    Reageer
 5. Ik heb al een paar mensen met Vodafone maar die hebben vanaf nu nog geen update ontvangen en zelf mensen van T-Mobile Nog niet.
  Terwijl op Internet wordt gezegd dat het voor Vodafone en T-Mobile is vrijgegeven.

  Reageer
  • Gaat in fases, waardoor het langer kan duren.

   Reageer
 6. Er staan een stuk of 8 vodafone apps op en heb mijn abonnement bij Vodafone afgesloten

  Reageer
  • Dan heb je een Vodafone-branded toestel, zelf al gecontroleerd of de update wordt aangeboden?

   Reageer
   • Nee nog niet, waar ergens moet ik daarvoor zijn om dat te controleren ?

    Reageer
    • Koppel je S5 aan Kies

     Reageer
    • Instellingen, over deze telefoon, software update.

     Reageer
 7. Hoe weet ik of mijn galaxy s5 vodafone branded is ofniet? Want ik heb de galaxy s5+ (SM-G901F)

  Reageer
  • Voor de Galaxy S5 Plus is de update nog niet beschikbaar.

   Reageer
   • Vanaf wanneer is die update dan wel beschikbaar?

    Reageer
  • Bij wie heb je je telefoon abonnement afgesloten ? Is dit vodafone dan is je s5 vodafone branded zo niet dan niet.

   Reageer
   • Ik heb deze telefoon gekregen bij een vodafone abonnement

    Reageer
    • Staan er standaard ook Vodafone apps op? Bij welke aanbieder (Vodafone zelf, Belsimpel, StudentMobiel etc.) heb je het abonnement afgesloten?

     Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*