Volgende generatie Nexus 7 ruilt Tegra 4 in voor Snapdragon S4 Pro chip

NVIDIA

nvidia-logoVorig jaar was NVIDIA de fabrikant die Qualcomm het vuur aan de schenen legde op het gebied van smartphones, maar de quad-core Tegra 3 deed het nog beter op de tablet markt, dankzij populaire producten zoals de Nexus 7, ASUS Transformer en de Microsoft Surface.

Echter zou dat dit jaar weleens anders kunnen uitpakken voor NVIDIA, want Wall Street analist, Michael McConnell van investeringsmaatschappij Pacific Crest, verwacht dat Google weinig gebruik zal maken van de Tegra 4 processor, in plaats daarvan zou men liever gaan voor de Snapdragon S4 Pro.

De analist stelde daarom zijn verwachting bij van NVIDIA, omdat verschillende bronnen uit de toeleveringsketen zou hebben laten weten dat Google volledig gaat voor de SoC die gemaakt is door Qualcomm. Volgens McConnell heeft Google voor de Snapdragon S4 Pro APQ8064 gekozen, omdat deze chip niet alleen goedkoper is, maar ook betere integratie biedt met 3G/4G modem technologie, waardoor het bedrijf de kosten lager kan houden en de logistiek simpeler.

In het rapport van de analist is te lezen dat de tweede generatie Nexus 7 in het tweede kwartaal zal worden uitgebracht, hoewel de vraag is of deze claim op bewijs of vermoedens is gebaseerd.

Het nieuws komt wel overeen met eerdere geruchten, die duiden op het feit dat het merendeel van de fabrikanten niet erg geïnteresseerd waren in de Tegra 4 processor, ondanks de prestaties van de chip in vergelijking met de Tegra 3. De enige fabrikant die op dit moment zeker gebruik zal maken van de Tegra 4 is Toshiba.

De Tegra 4 werd door NVIDIA tijdens CES 2013 in januari voor het eerst onthuld aan de media. Onder de silicone behuizing zijn vier Coretex A15 cores te vinden en een krachtige 72-core GPU, die in theorie zes keer sneller moet zijn dan de GPU van de Tegra 3. Het grote probleem voor NVIDIA lijkt dan ook te zijn dat men geen modem heeft geïntegreerd in de chip van de Tegra 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*